• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 14
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bobi65 - специалист
LazarGanev написа:
Не знам този уред за 50лв колко точно мери и как точно го вкарваш в димохода за да замериш СО. Като гледам той е направен да мери съдържанието на СО в околната среда и няма сонда за да я вкараш в комина. Аз сменях въглеродната клетка на моя Testo - 250лв ми взеха, тъй както беше в гаранция
Вероятно процента на грешка е по висок от Тесо сензора.. но нали силата ми е в поялника.. смених му оригиналният сензор с такъв който му дават 100 гр. +/- 20 градуса.. извадих с кабел кялибровах го с оригиналният и в комина. В интерес на истината 2 дадоха фира нали работят в граничен режим..но когато настройх системата и газовете слязоха на 75 гр. заспа.. иначе са по 5 лв.
MQ-9 gas sensor потърси.. оригинала беше MQ-7 ..на 50 гр.
bobi65 - специалист
Evgeniy написа:
Боби,
Вторичния въздух къде го вкара? В горелката или над/пред нея?

Ето тук попаднах на две подобни интересни решения:
https://www.youtube.com/watch?feature=p ... nJlNw#t=88
Единият тракт е над вътрешният шнек в дъното горе високо..След като го наситих там с кислород и видях че показанията спряха да се подобряват почнах вторият тракт челно пред горелката ,пред плъмъка.. имам и идея пред пламъка да направя търболизатор ( вентова линия ) да го завъртя поне веднъж.. тогава още ще усети понижение и на ламбда и на температура на газовете и на СО . :)
Radoslaw - специалист
.
Това се постига чрез съответните отвори както за първичен така и за вторичен въздух, А някъде и третичен. Съчетано с високотемпературна камера ( в горелки от висок клас са керамични ) се постига КПД до 99 процента на горелките.

Bobi Може би имаш предвид такава горелка.Първообраза на PellasX.За да се избегнат ,случаите ,които един от колегите тук беше показал,се въртят и двете камери.В момента вървят тестове точно с керамична глава.

Прикачен файл

Gorelka99% 1.jpg
Gorelka99% 1.jpg (63.77 KиБ) Видяна 1979 пъти

Прикачен файл

Gorelka99%.jpg
Gorelka99%.jpg (36.33 KиБ) Видяна 1984 пъти
bobi65 - специалист
Да , от този тип горелки като горивня камера.. ще я снимам и ше я кача.

Прикачен файл

IMG_1.jpg
filmatoplo - майстор
Бяла изглежда слънчоглед ли гори.
bobi65 - специалист
filmatoplo написа:
Бяла изглежда слънчоглед ли гори.
изрових стара снимка.. Да тук е след слънчоглед... сега съм на букови и е светло кафява..
Новите снимки са на предишната страница където съм показал изолациите по вратите на котела.
filmatoplo - майстор
Да вярно че беше синия лебед Команд яхнал оранжев кон Фероли. :)
VelinPetrov - специалист
Колеги все още проучвам какъв котел да си купя.
Сега чакам инфо за Грейко Експерт 20.
Също така се интересувам от Бош 24кв. или Бисолид 25кв.
От тези двата кой бихте препоръчали ? Кой има по-добро КПД като топлообменник ?
Да речем че и двата ще са с горелка Грейко, кой е по-удачният избор според вас ?
filmatoplo - майстор
От последните два котела - става само Боша.
VelinPetrov - специалист
Мерси, ако не стигнат парите за Грейко котел, ще трябва да е или Бош или бисолид за топлообменник. На бисолида по книга дават по-голямо КПД ама май нещата не са както на книга. Ще ви държа в течение.
П.П. Ще се радвам на повече мнения колеги :)
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 14

Тема "Препоръка при избор на стоманен (чугунен) триходов котел." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: