Нека намерим най-тънките цени.
Avas_co - майстор
Форка, пък аз бях останал с впечатление, че вдяваш от електротехника.Един жокер пробвай с пробна лампа, какво ще стане.
А, най-добре си заземи(занули) корпуса на тия машини.
По въпроса с болтовете с перчата(с периферия) глава, аз лично много ги мразя, особено М12 ( до М8 как да е), едно, че повечето такива не са за ключ 19, ами за 18 иии, не че нямам 18-ка ама... колко пъти съм си чупил ръцете, болта 19, а гайката 18 или обратното, а да ви ... тая гад ако успееш да я стегнеш като хората, после да не ти се налага да я развиваш, че се почна пак с едни майки, гайковерти или бой с чука и секача.За мен има доста по интелигентни способи за подсигуряване срещу развиване на резбови връзки.
Фитилчо - майстор
Това си има определени приложения. Има и телена четка такава, която състарява супер дървото.... Става и за сатиниране на неръждавейка.
Има обаче ос, която се завива на флекса и на нея се нанизват тези неща. Аз имам полир машина с ниски обороти и я ползвам за тази работа.
Добри са цените в немско обаче на тези неща.
fore - майстор
Avas_co написа:
Форка, пък аз бях останал с впечатление, че вдяваш от електротехника.Един жокер пробвай с пробна лампа, какво ще стане.
А, най-добре си заземи(занули) корпуса на тия машини.
По въпроса с болтовете с перчата(с периферия) глава, аз лично много ги мразя, особено М12 ( до М8 как да е), едно, че повечето такива не са за ключ 19, ами за 18 иии, не че нямам 18-ка ама... колко пъти съм си чупил ръцете, болта 19, а гайката 18 или обратното, а да ви ... тая гад ако успееш да я стегнеш като хората, после да не ти се налага да я развиваш, че се почна пак с едни майки, гайковерти или бой с чука и секача.За мен има доста по интелигентни способи за подсигуряване срещу развиване на резбови връзки.
За болта дори леко стегнат и държи добре наковалнята/масичката. Така че ще стане и с перчат.

За тока- вдявам, ама тази ситуация е нова за мене. Ел.техниците раобтиме по схема, а тая схема ме изненада и в първият момент си помисли че има пробив в мотора. :roll:

После се усетих. Само пробната лампа дето не взех да меря с нея. Иначе съм я оборудвал с две глимки от таблото дето се опушват, а на него сложих други дето не се опушват. Незнам с глимките дали ще стане врътката дето се очаква да стане според тебе при тест.
Та пробника е от Дядото с импровизирани сонди и 2 фасуни Е14.

Са дай да не се изпитваме ами кажи каква е врътката ??? Нещо се подмагнитва ли ? През зануляването ли от статора идва потенциал ???
Последна промяна от fore на вт мар 15, 2016 10:18 am, променено общо 1 път.
nikolson - майстор
mitko64 написа:
цитат митко
Има http://olx.bg/ad/bosch-chetki-za-shlayf ... 0923fb559a ама не гледай тази цена
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
nikolson написа:
mitko64 написа:
цитат митко
Има http://olx.bg/ad/bosch-chetki-za-shlayf ... 0923fb559a ама не гледай тази цена
Кажи за цените
Червената четка за какво е?
Avas_co - майстор
Форка, сори пич, ама много ми е трудно в определени моменти да те разбера какви ги плещиш.
Сега, да кажем, че имам същия уред, с какъвто си мерил и ...
Ясно и просто, вземи си една фасунга, една крушка, малко жица и виж какво става като премериш между корпус и нула.
Нямам грам желание да те изпитвам, та като се пробваш по описания от мен начин, и ако не се сетиш сам, пиши на лични, че да не занимаваме хората ...
kalpev - специалист
Eee, Avas_co, какво толкова трудно има за разбиране? Глинки са милинки, фасуни са фасоните на Дядото, който ги прави като гледа форето какви ги върши по изненадващата схема да занули контакта. И какво го изпитваш сега, да не е на изпит в БАН...стига с тия заяжданици, значи :yawinkle:
fore написа:
...с две глинки от таблото дето се опушват, а на него сложих други дето не се опушват...
Форе, а ти к'во пушиш, пич? Вземи си смени доставчика, е'ати...
Kirilpm - специалист
Аз бих потърсил електротехник,само да не попадне на тинки че после си представям каква тема ще се развихри :lol: :irre:
Ако не ти се търси електотехник или позлвай занулен контакт и трипроводен удължител или ги връщай в магазина да не светне някой.
fore - майстор
kalpev написа:
Eee, Avas_co, какво толкова трудно има за разбиране? Глимки са милинки, фасуни са фасоните на Дядото, който ги прави като гледа форето какви ги върши по изненадващата схема да занули контакта. И какво го изпитваш сега, да не е на изпит в БАН...стига с тия заяжданици, значи :yawinkle:
fore написа:
...с две глимки от таблото дето се опушват, а на него сложих други дето не се опушват...
Форе, а ти к'во пушиш, пич? Вземи си смени доставчика, е'ати...

Абе Пич ти беше от не толкова редовните Спамери, а и в тази тема поне не бяхте толкова активни.
Дядо ми отдавна се е отървал и почива в мир от подобни на теб спецове.

Глимките са тези-при постоянно светене, какъвто беше случая с ел. таблото на вилата- 4 броя- 3 за трите фази и 1 за дневна/нощна, въпросните глимки се опушват от вътре и не се вижда светенето. В последствие аз ги замених с по трайни, които с времето почват да премигат, но карат доста по дълго. Явно ще се слагат диоди накрая.
Още пазя от опушените глимки, и мога да ти пратя ако искаш.
Изображение

Кака да го кажа- ясно е че не можете да знаете всико, но това не значи че трябва да се заяждате .

А и брато ми пуши здраво Давидов и даже като мина през апартамента, а него го няма пак се омерисвам на цигари. Аз не пуша, освен по банкетите, някоя пура от газарлък !

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: