Мисля да сложа във банята алуминиева врата, но незнам кога да я поръчам, защото не ми е ясно кое се слага първо - плочките и теракота или първо се монтира вратата. Не ми се иска да доведа майстор за плочките (чакам си реда при него от няколко месеца) и да се окаже, че не може да започне, защото въпросната врата липсва... А и за вратата се чака около 2 седмици, защото профила е цветен и не е в наличност в момента....Моля дайте съвет с кое да започна, че всичко да стане без проблеми...
- 1
- 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
cecemece
- напреднал
17 мнения в "Кое е първо в банята - плочки или врата?"
vidrata
- специален-специалист
здр колеги аз мисля че, зависи от банята т.е. дали вратата ще е подравнена от към банята или коридора .аз предпочитам вратата да е поставена като почна за да нямам ядове.защото дограмаджиите си мерят без да се съобразяват с фаянсаджията и стават грешки.лепил съм и без врата после я сложиха и те браха ядове,щот взели размера и аз като изправих стените вратата им дойде голяма добре ,че с малко та влезе с клизма. съветвам те да извикаш великия майстор (дет го чакаш с месеци
) та той да се произнесе и тогава действай. успех

masterval
- майстор
Без съмнение, майстори са
Но тези, дето взимат размерите, обикновено им е за първи път
Наскоро едни такива преработиха сградата заради една врата за 1700 лева.
Затова първо трябва да се пусне ниво до входа на банята, а от него да взимат мярка, да монтират, след това майсторът си сваля крилото, обикаля касата, яде, пие и се весели

Но тези, дето взимат размерите, обикновено им е за първи път

Наскоро едни такива преработиха сградата заради една врата за 1700 лева.
Затова първо трябва да се пусне ниво до входа на банята, а от него да взимат мярка, да монтират, след това майсторът си сваля крилото, обикаля касата, яде, пие и се весели

cecemece
- напреднал
Така, разбрах че е по-добре да се монтира първо вратата, но се досещам какво ще ми кажат във фирмата за дограма - като нямате ниво долу от къде да мерим и става една.... въртележка. Иначе вратата ще я поръчам от една фирма около лятно кино Тракия - там имат алуминиев профил цвят "златен дъб" (гръцки бил), но ми казаха, че цената на вратата ще зависи от това накъде се отваря - ако е навън излиза доста по-скъпа (с около 100 лв??????). Защо е така не разбрах, според вас има ли логика или нещо ме лъжат, защото им казах, че точно такава мисля да бъде....
masterval
- майстор
Не ми се заяжда днес, особено с Врачанин
Ден на Майстора е, все пак...
Цеце, Меце, от сифона до прага на вратата се туря мастар (иначе казано дъска), отгоре нивелир, лепиш пиленце с идеята за 1 см на линеен метър.
Е от там да мерят майсторите височината на майсторския си размер по вертикалата.

Ден на Майстора е, все пак...
Цеце, Меце, от сифона до прага на вратата се туря мастар (иначе казано дъска), отгоре нивелир, лепиш пиленце с идеята за 1 см на линеен метър.
Е от там да мерят майсторите височината на майсторския си размер по вертикалата.
vidrata
- специален-специалист
Емо когато някой пише във форумите трябва да е на ясно че може да получи както ценен съвет така и да се набута яко, така че всеки сам решава кое е майсторско мнение и кое нелепост. А за това ,че мрънкат и все им се струва скъпо си прав но да не ти пука, който е почнал ремонт има парици и ние сме за това да ги вземем ,колкото повече толкова по-доре.
.А за заяждането потърси все ще ти върже някой
.

- 1
- 2
Тема "Кое е първо в банята - плочки или врата?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература