Нека намерим най-тънките цени.
kozl - майстор
Valyo68 написа:
Здравейте колеги. Имам няколко въпроса за водоструйката / голямата/.
На входа ниско налягане, под бързата връзка има една цедка. при наличието и има ли нужда от закупуване на допълнителен воден филтър, Керхер или Бош от Практикер!
Зеленият маркуч с армировката ще върши ли работа за ниско налягане или ще е нужно да се закупи този скъпия на Гардена?
Препоръчайте марка качествени бързи връзки и евентуално от къде да закупя?
В оригиналната бърза връзка има едно клапанче, то няма ли да пречи ако трябва да се изпразва маркуча?
Може ли някой да обясни как става първичното пускане и обезвъздушаване на машината, както и прибирането и почистване след работа?
Всеки път ще се опъва маркуч от мазата, така че няма да е постоянно вързана към водата. Благодаря предварително! :yawinkle:
Цвета на маркуча не от значение, армировката е по-важна и какво налягане издържа. Има връзки с клапан и без клапан. Клапана рече на източването на маркуча, но пък може да превключваш приставки без да тичаш да спираш кранчето за маркуча. По-добре е да ползваш допълнителен филтър. Аз лично не ползвам, но пък дадох солидна сума за ремонт на Кархера.
Купувал съм куплунзи от де ми падне. Още нямам брак, но един изхвърлих още в началото, че пропускаше навън.
Пази водоструйката от замръзване.
Valyo68 - специалист
:supz: Благодаря kozl! Пробата, ще е в събота и ако всичко по водоструята е О.К, ще взема и филтър! :o
kr1100 - майстор
Към водоструйката куплунга /връзката винаги да е пластмасова , а не метална / има овреме навреме в ЛИДЛ месингови/ При падане на водоструйката пластмасовия куплунг се чупи, докато ,ако е метален се чупи извода на водоструйката. Сложи си 1 външен филтър /вече не са скъпи/ дори от водопровод във водата има песъчинки /било ръжда било пясък при ремонт/.
Не знам за какъв армиран маркуч говориш, но ,ако е полупрозрачен с армировка от конци ще береш ядове - лесно се пречупва,смачква.Аз съм с гумиран 2 пластов, отвънка е жълт. Бях го купувал на промоция с количка от Алатри 2012г - не се пречупва.
Качвам снимка на маркучз и филтъра.Използвам водоструйката и с вода от кладенец с пясъчно дъно.За първоначално пускане и обезвъздушаване са писали колегите по-горе.

Прикачен файл

IMG_4150m.jpg
IMG_4150m.jpg (92.99 KиБ) Видяна 2975 пъти
fore - майстор
Така, вчера разглобих 18 волтовият ударен верт до към 2 през ноща. Не стига времето с тия работи, деца и жени. :roll: Понеже ми стана ясно че иначе няма да може да се отвие патронника след като го напънах и удрях по вече завит шестограм в него -13 ка предназначен за Ладова пробка за маслото. :wink:

Преди да разглобя машината успях да отвия контра болта с купен РН2 усилен бит на 1/4-Немски, удължен и молибденов.
Бита го поставих през два прехода да отида на рамо 1/2 върток- стана :prayer: После взех ангренажният ремък от шкафа който пазя за ПЦП въздушната пушка за да и рзглобявам резервоара за въздух при нужда.
Ангренажа е от ТДИ- по широк е. Сложих го на менгемето и в него патронника- взех и чук естествено. След няколко удара по вече сглобеният усилен ключ, бита се наби плътно в леглото на болта без луфтове и даже с леки захапвания. Абе Немски бит.
После чукнах по въртока по часовниковата стрелка и болта се предаде. На снимката се вижда че е намазан с осигурител- син като на болтовете за съпорт -скобите на спирачните апарати на Пасата. След това се разви доста трудно и бавно. Дълъг е.
После както казах пробвах да отвия патрона, но.............

Та разглобих верта- много яки закалени зъбни колела :prayer: - планетно/сателитни предавки в кожух от полиамид. Изродска работа за без пари. Даже го напъвах доста и не подаде нито една от предавките, но ме достраша.
Поне ще го смажа още с бяла грес, макар че той си е омазан.

Относно планетно/сателитните предавки бих коментирал, че те генерират големите Нютони, за разлика от обикновената дрелка която има само редуктор от малката зъбна евулвентна ос на мотора към голямо зъбно колело на шпиндел/патрона. И там няма такива Нютони от къде да се появят.
Понеже имаше потребител който искаше да развива/завива с малак дрелка видии, а друг виден тук експерт изказваше мнение че нямало проблем с това, демек ставало. :?: :shock:

Та разпарчотосах го и сега остана десерта - да избия шпиндел/патрона от тресчотката за усилието, но не съм сигурен може ли ? Понеже може да има контра -зегерка по оста и да я прецакам.
Взех сутринта една трилъчева скоба за лагери която е по размера на цялата система.
Незнам дали може да се изкара със скоба поради наличието на пластмаса отвсякъде като контактна повърхност, ако се избива изобщо ?

Друият вариант е да бодна шестограма в патронника и на менгемето да го захвана, но от другата страна шпиндела е за ключ 7мм и е доста дълбоко. Понеже е овален от двете си страни може да се вкара само обикновен гаечен и то под лош ъгъл, защото е по дълбоко оста. Ключ 6 мм е слаб и може да се счупи, та по добре е да се избие и да се сложи на менгемето този шпиндел.

Ако някой знае дали се избива тоя шпиндел от механиката за усилието да каже. Че вчера само форумни Спамери, приемчици и сервизни момченца за всичко ме налетяха, които са и граматици и експерти по всичко, но на мене от работа не ми остава вече време да им чета романите и да им се впрягам изобщо.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Между другото Немският бит застана много точно в леглото на верта предназначен за битове. :-D

Ще звънна до Спарки днеска майче пак.
Последна промяна от fore на ср мар 16, 2016 2:58 pm, променено общо 1 път.
XpacTa - специалист
Valyo68 написа:
Благодаря колега! :o Под /развиваш маркуча за високо, натискаш му спусъка/ имаш в предвид, всеки път трябва да развивам тънкия маркуч от спусъка или просто да махам накрайника тип метла?
Имах предвид да откачиш маркуча откъм водоструйката, за да можеш да му изкараш водата - за да не го съхраняваш с вода в него.
Valyo68 - специалист
Колега KR 1100, за филтъра подробности? Този твой вариант по ми допада, на какви цени и откъде! Във В.Търново намерих само на Бош и Керхер в Практикер. Нещо си 60 микрона бяха, разглобяеми, за да се почиства филтъра.
lov - майстор
Че тя като ви е толкова мръсна водата няма да става за пиене бре. Да не сте някъде в пустинята и да ви хрупти пясъка между зъбите от една чаша вода. :lol:
Имам една бътджет и не е като да ми стои за украшение.Май навъртя 10 години. Никакви филтри не ползвам. И да я ползваш и да нея ползваш па и каквито филтри да им слагаш идва едно време дето камъчетата както им викат се скапват заради стареенето на материала. Това са едни уплътнители на буталата не са нито гума нито пластмаса. Срока на експлоатация си е програмиран. :)
Kasap - специалист
lov написа:
Че тя като ви е толкова мръсна водата няма да става за пиене бре.
Че ние вода не пием! :partyman:
И моя Керхер се пълни с песъчинки чат-пат та разглобявам дюзите да ги чистя, ма за 100лв водоструйка, да й сложиш филтър от 50, ми се вижда леко ненужно.
fore - майстор
В геранската вода -пясък бол ! Нищо невероятно.

Питах в Спарки, по въпроса- има зегерка вътре и избиването отпада. Ключето е 7 мм, но и то е хлабаво. 6 мм невлиза.

Започвам да си мисля че планетарният механизъм в сглобено състояние беше по сигурното решение. :?
EDI - майстор
Аз пък се чудя, що ти требеше да таковаш машинката.

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: