Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
meraklia - напреднал
Здравейте :)
имам да правя дипломна работа "мониторинг и контрол на кораби"и-и-и една от под точките ми е да
свържа даден датчик с PLC с помоща на софтуер EASY SOFT
няма значение дали датчика ще е за температура,налягане или там друго важното е да го направя с този софтуер.
някой да има познания с нея и ако може да ми помогне
черпявката е усигорена :))))
meraklia - напреднал
смисъл Една студена бира на плажа :)))
лято е все пак,трябва да се разхладим :)

сега сериозно,наистина ми трябва да свържа датчик с PLC
споделете !!!
meraklia - напреднал
искам да програмирам само с софтуера без да въвеждам нищо в контролера изобщо няма да се използвам,искам само да го въведа и да го симулирам,ето това намерих в интернет и си мисля че ми е напълно достатъчно,но малко ми е трудно да го направя с EASY SOFT

Прикачен файл

PLC.jpg
PLC.jpg (59.79 KиБ) Видяна 4260 пъти
Fori - специалист
Здравейте, първо трябва да се изясни какъв е този "Еasy Soft" и каква работа върши?

В Гугле открих че, това е софтуер на Мьолер (може и да не е така) ето линка : http://74.125.39.104/search?q=cache:5r9 ... lr=lang_bg

Ако можете дайте повече информация или попитайте учителите си за помощ.
meraklia - напреднал
:) ами не сметнах за нужно да обяснявам тъй като си мислех,че хората които разбират от програмиране на ПЛЦ ще ме разберат...а пък може и да греша !!!
ами да продукт на мьолер по точно ще използвам easy800
първо трябва да направя блок схемата,алгоритама на това което ще изледвам и после трябва да го направя в тази програмна среда :(((
утре ще отида до университета,да се адявам че нещата ще ми станат малко по ясни :))) лека за сега
Fori - специалист
http://www.moeller.bg/subindex.php?pd=4 ... e4a73ac887
там пише :

" Програмният продукт EASY-SOFT позволява лека и проста конфигурация на системата, конструиране на програми на простия език на релейно-контактни схеми с използване на функционалени блокове, поддържа режим на симулация и създава буквено-цифрови графически екрани за системна визуализация. "

Сигурен съм, че ако имате самият софтуер ще можете интуитивно да се ориентирате в него, пък сигурно в EASY-SOFT има и добър "Help".
Иначе от първоначалния въпрос останах с впечатлението че питате за външното свързване на датчика към релето. Сега си мисля че става въпрос за създаването на логиката в програмата на релето. За какво точно става въпрос?
2v6 - майстор
meraklia написа:
Здравейте :)
имам да правя дипломна работа "мониторинг и контрол на кораби"и-и-и една от под точките ми е да
свържа даден датчик с PLC с помоща на софтуер EASY SOFT
няма значение дали датчика ще е за температура,налягане или там друго важното е да го направя с този софтуер.
някой да има познания с нея и ако може да ми помогне
черпявката е усигорена :))))
Датчик към PLC се свързва с жици... :)

В EASY SOFT може да свържеш сигнала от аналогов вход към определена функция:

Кога ще черпиш?

Прикачен файл

AI1.JPG
Свързване на аналогов вход към I1 на компаратор
AI1.JPG (83.91 KиБ) Видяна 4163 пъти
meraklia - напреднал
Благодаря ви :)

2v6 нямаш проблеми

аз направих една проста система,която за нищо не става,но като за дипломна работа е супер :) все пак се учим а не измисляме нови неща,така казва единият от доцентите :)
това което аз научих е да направиш блок схемата,принципа по който искаш да работи :))) ако греша ме поправете :)

ето и част от програмата...не ме съдете строго,аз самият знам,че не става за нищо !!! :)))

Благодаря още един път :)))

Прикачен файл

shema1.jpg.jpg
shema1.jpg.jpg (27.75 KиБ) Видяна 4020 пъти
2v6 - майстор
meraklia написа:
Благодаря ви :)

2v6 нямаш проблеми

аз направих една проста система,която за нищо не става,но като за дипломна работа е супер :) все пак се учим а не измисляме нови неща,така казва единият от доцентите :)
това което аз научих е да направиш блок схемата,принципа по който искаш да работи :))) ако греша ме поправете :)

ето и част от програмата...не ме съдете строго,аз самият знам,че не става за нищо !!! :)))

Благодаря още един път :)))
Сега остава да дадеш и блок-схемата за да видим дали ти е вярна програмата.

Тема "свързване на датчик с PLC" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: