• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 15
От мобилни телефони до цифрови камери
nikolovvd - майстор
Що не вземеш да прочетеш колко са изгинали, преди Юрий Гагарин да се върне жив и здрав на Земята!
Разликата е, че руските комунисти не се интересуват колко ще струва, без значение пари или човешки живот!
За тях е важно да са първи.
От мъдрите им партийни ръководители гръмна и Чернобилската АЕЦ!
Аз поне съм виждал през 1985 г. с очите си електрониката в първи блок на АЕЦ Козлодуй. Може да се уплашиш. Правена е с МП25 до МП41 - съветски германиеви транзистори.
toolegittoquit - майстор
nikolovvd написа:
Що не вземеш да прочетеш колко са изгинали, преди Юрий Гагарин да се върне жив и здрав на Земята!
Истината е, че Чернобил се е случил. Но се е случил благодарение на действия на персонала, не съгласувани и не получили разрешение за провеждането им в тоя вид. Особености на реактора също са отговорни.
Другата истина е, че РБМК е имал много по-големи възможности за произвеждане на енергия от BBEP, който ползваме тук. BBEP обаче е много безопасен реактор. И не знам за германиевите транзистори. Руската електроника си работи и днес ги търсите руските тиристори и диоди, защото за разлика от китайските си издържат номиналните токове, а?
А какво да прочета - в САЩ не е имало аварии преди успешните опити? Совалки и ракети с хора в тях не са гърмели ли? Ай стига глупости вече.
За последен път ще питам - Руснаците серад Жук, а Американците - злато, така ли? Мед ви тече от устата като плюете руснаците и хвалите американците? Що не си гледаме нас си и нашите си проблеми, а?
lz1wvm - специалист
Аз поне съм виждал през 1985 г. с очите си електрониката в първи блок на АЕЦ Козлодуй. Може да се уплашиш. Правена е с МП25 до МП41 - съветски германиеви транзистори.
Ами първи блок започва да се строи 1970 година,а кога е проектиран гугъл не казва,та какви транзистори търсиш.И какво не харесваш на германиевите транзистори. :partyman:
hidrazin - майстор
profesionalist_wood написа:
...Иначе има синтетичен колофон...
Баси, какво ли няма да фалшифицират заради някоя и друга стотинка.
:partyman:
Chefo77 - майстор
nikolovvd написа:
Разликата е, че руските комунисти не се интересуват колко ще струва, без значение пари или човешки живот!
За тях е важно да са първи.
А ти защо си мислиш, че на хамриканците им пука колко ще загинат, стига да стигнат до целта си? Или от първия опит - и хоп, на Луната (евентуално).
Защо изобщо някой си мисли, че в която и да е сила, целта НЕ оправдава средствата?
Antonii - майстор
За да сме коректни жертвите в космическата надпревара между САЩ и СССР са съизмерими. Но това е било едно време когато са се развивали технологиите.
Трябва да се погледнат как стоят нещата в момента, а именно в космическата програма на САЩ има дадени повече жерти, някои от които и цивилни.
Но това незначи, че Русия е най-добра или САЩ са много зле. Просто това са фактите.
hidrazin - майстор
Кво стана в тая тема, кой победи? :? САЩ или Русия? :lol:
lz1wvm - специалист
България,разбира се. :lol:
torbalan - Дървен философ
Chefo77 написа:
...А ти защо си мислиш, че на хамриканците им пука колко ще загинат, стига да стигнат до целта си? ...
Я ми кажи от къде идват правилата за безопасност, законите за безопасни условия на труд, задължителните предпазни колани в автомобилите, въздушните възглавници, предпазните системи по колите за евентуално ударен пешоходец?
stivemaster - майстор
lz1wvm написа:
България,разбира се. :lol:
Лощото е, че България няма шанс да победи.И няма, защото начина на провеждане на Перестройката наречена ПРЕХОД ,даде в ръцете на измекярите ресурса на и без това неправилно организираната ни икономика.
Та днес, квото е можело да се разруши и разрушено и от такива субекти, не можеш да очакваш съзидание.
Скоро гледах измекяр ,цъфнал по национална телевизия, да разправя че можел веднага да наеме поне 30 души IT и давал заплати по 5000-6000 лева ,ама на нямало желаещи. И явно чака да му паднат от луната желаещи.
Другата пък (Евгения Банева) - според своите разбирания (цветът на българския индустриален капитал) ,баси недъгавия хумор, точно от тази жена - тъй като не можела да намери кадри за технологичните им производства (то инженер химици и изобщо инженери днес произвеждаме много) ако искала щяла да си внесе .Никой не можел да и забрани, ако си искала и китайци и виетнамци щяла да си докара и щели да работят хората !!!

Та така разбирам аз темата ,не като дъвката СССР-САЩ ,а като дискусия - как по дяволите въпреки тези "бизнесмени" да се обучават децата,пък дори и с риск да дишат изпарения от колофон.Аз за моите не бих се притеснил толкова ,от това че ще им е вредна атмосферата на работа, колкото ме притеснява че ще станат най обикновени чападжии, които няма да могат да си намират работа каквато им харесва и която може да им носи добри доходи ,а ще ходят да работят на същите мишки които споменах.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 15

Тема "Кръжок" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: