Всички имаме коли, нали ?
stoianov_n - специалист
Junak написа:
Друго е лошото - при Марешки цените тръгнаха нагоре :?
:shock: :shock:
А казаха,че поне до края на годината ще караме с евтини горива....а до нас даже и не стигнаха.... :xplode: :censored:
jekasus - майстор
Junak написа:
при Марешки цените тръгнаха нагоре
Всяко чудо за три дни... ама днес нещо ми се видяха ниски цени на газта в града :?
stivemaster - майстор
Такава хубава газ си заредих последния път на Марешки, че на Мадара на баира на трета от 2000об/мин не можех да ускоря.След като я доизгорих след около час, на Провадия заредих на някакъв Петрол на изхода за Дългопол и на излизане по небезизвестния баир излязох със 140 на пета(просто с толкова можех да вземам завоите).
Разхода ми разбира се е 4/100 и пада към 3 щото съм на климатик. :-D
radius - майстор
Че как я траеш с тоя разход :lol: .
Аз ли нещо си внушавам, но откакто стана евтина нафтата, разхода ми се вдигна с 0,4. Говоря за междуградско ( Варна - Търново) и еднакви условия. Винаги средната ми е 89-90, колата е празна и т.н. Със скъпата нафта беше 4,8-4,9, сега е 5,2-5,3 . Говоря за няколко засичания, така че изключвам грешка. Може да е от удължената магистрала, но пък средната ми скорост не се е вдигнала.
На Марешки не съм зареждал, а на Еко и Ромпетрол.
Да не стане като със сиренето - искат хората евтино, готово - ей ви по 3лв килото, пък какво има вътре никой не знае.
nikolovvd - майстор
Не ти се е вдигнал разхода, а са променили константата на бензиноколонката.
Ти може да си плащаш за 20 литра, но да получаваш 18-19!
Ето ти пример!
Карам си колата и на стотина метра от OMW ми светна индикацията за горивото. Влизам в бензиностанцията и пълня до горе. Плащам и си тръгвам. Като погледнах бележката, заредил съм с половин литър повече от колкото ми е обема на резервоара, а съм имал не по-малко от 5-6 литра в него. Все пак отивам на собствен ход, а не с празен резервоар и резеврата светна непосредствено преди бензиностанцията.
Прикачен файл:
IMG_20150918_135045.jpg
IMG_20150918_135045.jpg (98.91 KиБ) Видяна 1117 пъти
radius - майстор
Гърловината може да събере доста. А моето отчитане е от борд компа и няма общо с хипотетичната константа на колонката.
То и аз отидох с една туба от масло 5л и гледам касовия бон 6л. Взех да се разправям, но като загледах тубата наистина си беше раздута доста и нищо чудно да е събрала литър отгоре.
stoianov_n - специалист
stivemaster написа:
....Разхода ми разбира се е 4/100 и пада към 3 щото съм на климатик. :-D
Айде, дай линк към обявата и да се свърши с тия реклами..... :-D
Chefo77 - майстор
Резервата не се включва в каталожните данни на автомобила. Затова събирате повече, отколкото "е резервоара".
DundyTheCroc - майстор
Чефо, това за резервата предполагам е строго специфично. На Нисана след като борда показва 0 километра, та и съм минал малко след това, побира 53-4 литра при 60 литра резервоар по каталог, зареждам докато спре пистолета. На Фордо още не съм зареждал догоре от празно, че 70 литра много тежат :-D
toolegittoquit - майстор
Мене ако питате, до пълно не трябва да се зарежда. Горивото прави колата по-тежка, а това означава че харчите повече гориво. :-D

Тема "Измами с разход на гориво." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: