• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 15
От мобилни телефони до цифрови камери
nikolovvd - майстор
toolegittoquit написа:
За последен път ще питам - Руснаците серад Жук, а Американците - злато, така ли?
Не, но е пълна глупост да се каже, че руснаците са по-по-най. Да не говорим, че половината от най-великите им конструктори са минали през затвори и лагери.
Същата работа е великия АК 47, чийто първообраз е МР-44 използван още през II-та Световна война от германците.
Едва ли знаеш, че главния конструктор на МР-44 и Калашников са работили заедно до 1946 година в пълна секретност.
Вече съм писал тук, че даже и книгата на руснака май публикувах във форума, по която американците правят системата Стелт, залегнала в F-117.
Всички знаят, че двигателя на Москвич е откраднат от BMW, системата за цветна телевизия SECAM е крадена от французите. А за приликата между ТУ-144 и Конкорд какво да кажем?
lov - майстор
Да това със стелта доста соленичко им излезе пък той се оказа не чак толкова невидим. Пък си и платиха на колхозника за изобретението здраво. :lol:
https://www.youtube.com/watch?v=4yzBVqP1gW4
nikolovvd - майстор
Но забравили да кажат на сърбите, че е невидим! :lol:
profesionalist_wood - майстор
Потресаващо...докато прочета темата си само русофили и русофоби и си пишат на чат-мейлица-шльокавица
Chefo77 - майстор
torbalan написа:
Chefo77 написа:
...А ти защо си мислиш, че на хамриканците им пука колко ще загинат, стига да стигнат до целта си? ...
Я ми кажи от къде идват правилата за безопасност, законите за безопасни условия на труд, задължителните предпазни колани в автомобилите, въздушните възглавници, предпазните системи по колите за евентуално ударен пешоходец?
А я кажи откъде идва използването на ядрено оръжие по мирни граждани?
Какви простотии сравняваш. Какво значение има откъде идват изброените неща и каква е връзката с това, че за всички сили целта оправдава средствата? Ти по-спокоен ли би бил, ако си сириец и те гръмне руснак, а не американец?
toolegittoquit - майстор
nikolovvd написа:
Не, но е пълна глупост да се каже, че руснаците са по-по-най. Да не говорим, че половината от най-великите им конструктори са минали през затвори и лагери.
Руснаците не са по-по-най и никъде не съм го писал. Факт е, че и в САЩ и в Русия е имало гениални хора. Но да отричаш, че и на двете места е имало и гениални хора е просто демагогия. Защото САЩ са откраднали прототипи на ракети от нациска германия и са взели в САЩ и немски конструктор.
Факт е, че големите крадат и се възползват както могат от чуждият труд. Факт е, че и двете ги има на картата с не променени граници от поне половин век. Достатъчно потенциал във военно отношение имат, че никой да не е толкова луд да започне директно открита война срещу която и да е от двете.
Най-големият проблем на Русия е, че навремето, когато е трябвало, не са теглили един куршум на Сталин.
torbalan написа:
Я ми кажи от къде идват правилата за безопасност, законите за безопасни условия на труд, задължителните предпазни колани в автомобилите, въздушните възглавници, предпазните системи по колите за евентуално ударен пешоходец?
Я да те питам западните държави как са потушавали стачките навремето? С армия? Примери ли искаш или да ти дам? Да те питам коя е единствената държава, която пусна не 1, а 2 атомни бомби над предимно мирно население, за да накара Япония да капитулира? Пак ли ще се замеряме с хубавата кал, която става от плодородната българска земя и много българска вода?
torbalan - Дървен философ
Chefo77 написа:
...
А я кажи откъде идва използването на ядрено оръжие по мирни граждани?
Какви простотии сравняваш. Какво значение има откъде идват изброените неща и каква е връзката с това, че за всички сили целта оправдава средствата? Ти по-спокоен ли би бил, ако си сириец и те гръмне руснак, а не американец?
Много скачаш от тема в тема и ми е трдно да ти следя мисълта. Изгледа ли клипа, на какво са превърнали руснаците и Асад Хомс?

Не съм чул американците да бомбардират там...

Какво значение има от къде идват правилата ?
В една държава, където човешкия живот е ценен (не по хуманни, а чисто по финансови причини), законодателя задължава работодателя да осигури безопасни условия на труд...
В държава, в която човешкия живот няма стойност - на тези неща не се обръща внимание - далеч по-евтино е да плащаме на миньорите "вредни", за какво са ни предпазните колани и т.н.
Това е причината, поради която трудовото законодателство се е развило много по рано (още в началото на промишлената революция) в западна Европа, а в соц-държавите плащаха "вредни"...

Къде е използвано ядрено оръже за пръв път - чудесно знам, било е по време на война и американците са отговорили на японското нападение. Докато в случая с Хомс руснаците не са нападнати, а са агресор... Тук обаче ще отговоря с въпрос - коя държава е правила опити с ядрено оръжие върху собствените си граждани?
Ще ти дам ключова дума "Снежок" :)
Chefo77 - майстор
Не можеш да ми следиш мисълта, защото капаците ти са отворени само в една посока. Но оооо, да - за руснаците човешкият живот е по-маловажен от повелята на Партията. За разлика от идолите ти, за които човешкият живот е по-маловажен от ПАРИТЕ. Хайде да перефразирам - какво значение има дали ще те гътнат защото Путин така е наредил, или за да може някой американец да изкара долар повече?
А в Хирошима и Нагасаки - колко точно военни е имало в момента на ударите?
torbalan - Дървен философ
Значително повече, отколкото в Хомс...

И дай някой по-съвременен пример - къде американците бомбардират, за да изкарат долари в повече?

Какъв им е интереса, да се бият в Сирия?

Русия има пряк интерес - по този начин блокира възможността да се пуснат газо и нефто проводи към южна Европа през Сирия...

Поради същата причина поддържат войната в източна Украйна...

Хайде сега обясни ми - какви приходи ще чакат американците, ако успеят да кътурнат ИД и да стабилизират Сирия?
Какво са спечелили от това, че са превърнали Германия във втората икономика в света за десетина години след Втората световна?
От Южна Корея какво са спечелили?
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 15

Тема "Кръжок" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: