Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
elby - специалист
Имам проблемче-сменяли са щранговете ,обаче в моя апартамент не са ги сменили ами като са сменяли тръбата,която идва от долния етаж са я оставили да стърчи 1-2см от моя под и са залепили снадката така,че в момента снадката е плътно опряла на пода и няма как да я сменя.А снадката е Т-образна,т.е. от нея наляво ми тръгва за водомера,а нагоре е метална тръба,с преход към Т-образното/не знам как се казват :) /.Точно от съединението с металната тръба сълзи.Някаква идея как да го изолирам за да не сълзи?Че другия вариант е смяна на щранга ,обаче за целта трябва да разкъртя на комшиите и отдолу и от горе.
todor_velikov - специалист
сещам се че можеш да пробваш с течен метал,обаче ако много сълзи няма да стане.при мен на спирателния кран сълзеше по-малко и го направих така въпреки че бях песимистично настроен-взе че спря.другия вариант е с една скоба и гума да го стегнеш.
а най-добрия е за си смениш щранговете.
ribnikolaevi - майстор
Не съм сигурен, че ще подейства, но нищо не пречи да опиташ. Спираш водата от който трябва кран, за да не сълзи в момента на ремонта. Изсушаваш добре мястото. Обвиваш мястото на сълзене с някаква издържлива гумена лента, за да премериш колко ти трабва да отрежеш от нея. После залепваш това парче гумена лента към сълзящата тръба с някое добро лепило, аз ползвах едно много добро двукомпонентно, но не си спомням името му. Притискаш гумената лента, като я овиваш яко с тел /със силно дърпане на телта/. След известно време /зависи от лепилото/ може да пуснеш водата по тази тръба и да направиш проба дали пак е сълзи.
tinalex - специалист
Има скоби за спукани тръби.Вършат добра работа.
Neno Er - специалист
Снадката с резба ли е ?
Има два варианта.
След време от смосебе си ще се запуши от различни примеси във водата.
Другият. Може да е смешно,но слагш на мястото на сълзенето периодически по малко готварска сол. Тя предизвиква корозия и запушва теча. Но само ако сълзи. Ако тече няма да стане.

Тема "Проблем със сълзящи тръби,от снадка." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: