Всички въпроси за вилата.
emil_v r - майстор
Тунингмен ти си развали толкова мн. правописа та не моо ти разбера нищо!
аз досега косих със Щил -- РОВИ ЗЕМЯТА !
ФС-38 избрах , за твойте условия обаче може би има по- подходящи ,не знам .
Питай Драгижев , той ги продава и разбира много.
Купи си бензинова , мн. ще ти хареса !
Последна промяна от emil_v r на нед юни 29, 2008 5:36 pm, променено общо 1 път.
DB7 - напреднал
Аз март месец си купих Щил ФС80. Много бързо се коси с нея. Вече 3 пъти косих мястото, 1,5 декара и 150м път. Задължително трябва да се носят очила. Мен всеки път ме удря нещо по очилата. Иначе мели здраво...до 1.5см храстчета ги сече без проблем с ножа за трева. Купих си и диск за храсти. Продавача ми каза, че не се разработва двигателя и не се държи на пълни обороти. Миналата година си купих резачка МС180 и продавача тогава ми каза, че не се разработва двигателя...спомена също, че някои хора си мислят, че трябва да се разработва на празен ход, но било грешно...не помня вече за какви последствия ми обясняваше, че ще има...Повече от месец и половина не трябва да се държи горивото в резервоара на косачката...За друго не се сещам...И косачката не цапа, нали има предпазител и всичко се лепи за него. :)
emil_v r - майстор
А колега ДБ7 , косил ли си и с корда , за да направиш сравнение как е с ножа ?
С ножа не удряш ли по камъчета или бетон ?
Аз установих че гор. смес помътнява за една седмица , вероятно е най -добре да се прави ден за ден.
Заслужава ли си да си приспособявам и нож освен кордата , реже ли по- добре мека и средна трева ?
tuninghuman - специалист
emil_v r - просто съм свикнал ш, щ= 6 да пиша като бързам.
200-250-300 лв. търся в този диапазон.
бензина ясно ... просто в момента не ми е приоритет
Последна промяна от tuninghuman на пон юни 30, 2008 2:14 am, променено общо 1 път.
Чаро - Акълия
аз си взех няква английска електричка фиомо или нещо такова :oops: мързи ме да ходя да я видя...
165лв вносител е хускварна, мотора е 1000 вата, коси на три височини, има кошче което не е много голямо но съм доволен -цепи клонки ... е верно за пирей и разни упорити стари треволяци не е много подходяща но за култивирани тревни площи е :thumbs:
emil_v r - майстор
[quote="tuninghuman"]emil_v r - просто съм свикнал ш, щ= 6 да пиша като бързам.

Майтапя се , мога ли да ти държа сметка как пишеш !
Виж че съм те преименувал Тунингмен , добре че не се сърдиш, а и как да се сърдиш като наподобява
Супермен ,Скейтмен , Айрънмен и (las,no lis ) Sпайдърмен :) .
DB7 - напреднал
emil_v r, с корда не съм косил...не си купих, оставих в магазина доста пари за косачката и аксесоари и не ми се даваха още 56лв за корда. Иначе ножа се прецаква...няма как. Аз вече съм му направил няколко вдлъбнатини от телените огради и на камък съм удрял, които са рядкост при мен, и в земята от време на време ровя, понеже мястото ми е под наклон и косенето става по-сложно, но все пак е достатъчно бързо. Но вече доста съм задобрял, кося около дърветата без да ги отсичам.:-D Нов нож струва 40лв, но ще проверя в магазина дали ги заточват, май трябва да се спазва точно определен ъгъл при заточване, в краен случаи ще хвана флекса и ще го пилна. На места има по-жилава трева и там трябват малко повече обороти, както и за по-гъста и висока трева. Четох в книжката, че се предлага и нож за гъсталак, ще проуча въпроса, че около мойто място има некосени ливади :lol:
null - специалист
За електрически косачки
http://www.stihl.bg/isapi/default.asp?c ... SE+60.html
Това ми препоръчаха на мен като алтернатова на бензиновата. Цената е 193лв.
Това от Алекс Интрумент
DB7 - напреднал
null написа:
Това от Алекс Интрумент
И аз от там пазарувам.
emil_v r - майстор
Така върви ъпгрейдът на мойта ФС38 , която е само с корда .
Диска е каменоделски от Солинген , днес го скапах с винкелшлайфа .
Има и видиев кант , ще мога да си правя и каменни облицовки с косачката :-D
Умувам (най мразя да мисля) каква глава да правя за захващането на диска .
Стругар ще го изумува.
Всекакви съвети са спешно -желателни!

Прикачен файл

DSC05031.JPG
DSC05031.JPG (151.35 KиБ) Видяна 10996 пъти

Прикачен файл

DSC05032.JPG
DSC05032.JPG (164.6 KиБ) Видяна 10996 пъти

Тема "Моторни косачки - начин на работа ,съвети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: