Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Evgeniy - майстор
andy_forresite написа:
Филм, грейковица има ли механично бутало за избутване на упорити пелетки, дет не щат до горят и заформят буци?
Малко не ми е ясно това "упорити пелетки, дет не щат до горят и заформят буци".
При ретортните горелки отдолу са здравите и плътни пелети, които тикани от шнека избутват всичко нагоре и навън, независимо дали иска или не иска да гори заедно с другите.
Не съм горил много различни пелети, но едиствените буци в предната част на горелката ми са били на много ниски мощности при продължително горене с малки дози.
При нормално горене всичко се избутва.
димитар кисиов - специалист
Evgeniy написа:
andy_forresite написа:
Филм, грейковица има ли механично бутало за избутване на упорити пелетки, дет не щат до горят и заформят буци?
При ретортните горелки отдолу са здравите и плътни пелети, които тикани от шнека избутват всичко нагоре и навън, независимо дали иска или не иска да гори заедно с другите.
Не съм горил много различни пелети, но едиствените буци в предната част на горелката ми са били на много ниски мощности при продължително горене с малки дози.
това продължително горене на ниски мощности при кой режим на работа е
димитар кисиов написа:
Evgeniy написа:
andy_forresite написа:
това продължително горене на ниски мощности при кой режим на работа е
Тва горене на ниски мощности е точно в режим на работа на ниски мощности.Трябва да си отговорим Що горелките изпадат в такиви режими.
Натрупах ли мнения,А?!!
Сорииии,ни моа са въздържа!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Трифон П.Трифонов написа:

Файда няма. Лична статистика. Леле и аз се не въздържах
n_a написа:

Файда няма. Лична статистика. Леле и аз се не въздържах
Съвсем скоро връхлитам Орлова чука.Няма си нося пелетарника.Надявам са да е топло.
димитар кисиов - специалист
въпроса за режимите ми е към евгенйи
димитар кисиов написа:
Извинявай,Димитър!
Не отговорът, а въпроса беше интересен за мен.
.....сега вече и отговорът ме интригува.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Съвсем скоро връхлитам Орлова чука.Няма си нося пелетарника.Надявам са да е топло.
Десетина гадуса целогодишно. На мен не ми е топло. Ма пещерняците сте извратени :-)))
Последна промяна от n_a на нед мар 20, 2016 11:20 pm, променено общо 1 път.
Evgeniy - майстор
димитар кисиов написа:
При затваряне на термоглавите, когато редува първа със съспенд и по малко и другите.
Беше на "реторт". После пробвах на High Power, но там за да работи трябва да пуска по еднаб висока доза на три минути. Сега тествам за пореден път "BMG", където нулевата мощност си е нормална четвърта степен.
BAT_GOIKO - специалист
Здравейте,

да се наредя и аз в списъка на жадни за знания, труд и творчество. Вече от 2 месеца съжителствам със едно Ерато Лонг Терм и 32 kW горелка от V поколение. Отполявам 250 м2 и два бойлера от по 120 л. Котела през януари и февруари работи в режим (2 часа преди обяд и 2.5 привечер - работни дни, weekend допълнително 2 часа на обяд) В края на февруари и март работи само вечер на поискване около 2 - 2.5 часа за да стопли водата в бойлерите. Разхода до тук ми е 1,4 тона. Забелязах че горелката ми работи около 80% на 16 kW и останалото време на 32 kW. Даже ако затворя 2 или 3 термо глави има интервали при които като достигне висока температура на флуида на 16 kW си се гаси и си почива малко време. Въпроса ми е мога ли да направя чрез управлението, да сменя (модулира) между 10kW (когато пали е на толкова и после директно на transport 32 kW) и 16 kW по време на горене (а не както е сега между 16 и 32 само).

Друга тема е че фирмата която положи разводката сподели че не ми трябва котел по голям от 18 kW заради изолации и дограми (големина и вид) но повечето инсталатори ми казаха че за такъв обем по малко от 32 kW е опасно ("котела трябва да има запас"). Трябва да ли да сменя горелката и да мина на 24 W.

До момента си работи без забележки (единствено му направих настройката да пуска повече пелети при запалването че не палеше всеки път, сега е пушка).

Поздрави
BAT_GOIKO

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: