Най - вълнуващия въпрос зимно време.
alex_serviz - специалист
Miro4774 написа:
Нямам представа кой разбира просто обменяме информация. Аз се замислям дали да сложа трипътен винтил или да си направя изолация или направо да си купя котел грейко!
"И трите, дедо Попе! И трите!" Само, че отзад - напред:
1. Пелетен котел ( Грейко );
2. Изолация;
3. Трипътен вентил за котела.
4. Продаваш ДеДитрих-а и си връщаш някой лев за новия котел.
Първо изолация.
Спестяванията започват на момента.
Miro4774 - специалист
В момента нямам трипътен винтил, направил съм котела триходов. Ще падне ли разхода ако сложа само трипътния винтил? Надявам се че ако мога да подобря този котел, няма да се наложи да купувам Грейко. :? :? :?
Miro4774 написа:
В момента нямам трипътен винтил, направил съм котела триходов. Ще падне ли разхода ако сложа само трипътния винтил? Надявам се че ако мога да подобря този котел, няма да се наложи да купувам Грейко. :? :? :?
Не съвсем,а съвсеееем малко ще ти падне разхода,но само по принцип де и според зависи,както е прието да се казва напоследък.
Много му мислиш,колега.Докато се чудиш и току разбереш,че си набутан.
Plamen Petrov - помощник
Здравейте, имам котел Виадрус У22 27кw,но съм решил да минавам на пелети.Отоплявам двуетажна къща около 130 кв.м 6 радатора,бойлер 80л. и лира. Колебая се между Pellasx 35 kw и Грейко рб30. Коминът е ф110 9 метра и голямо пушене,докато се разгориКое според вас е по-одачно за този котел,комин и отопляема площ?Нямам опция за друг комин,с горелка,ще реша ли проблема с комина или ще я гаси? Хоризонтален или вертикален пламък е по-добрия вариант? Я относно горелките,кое е по оферта? Стаен термостат ще има и термовинтили..Благодаря предварително!
kalin72 - майстор
Пламене, 35 кВт горелка си е бая много за 120 м2 къща, освен ако си без дограма и вее като на връх Вихрен :)
Писано е много по темата - Виадрус не са удачни за пелетни горелки(много ниско КПД) и е добре да се махне, но ако не ти се продава котела и го тунинговаш леко - описано е как в някоя от темите, RB20 ще ти свърши отлична работа, стаен термостат и термоглави на радиаторите, давам съвета от много четене тук във форума :)
Но нека знаещите потвърдят или не казаното от мен.
Plamen Petrov - помощник
От Pellasx такава ми предложиха,редуцирали им мощността на 80% да запазвали горелките да не бачкат на мах..Около 22kw ми сметнаха консумация,а 35кw горелка,бачкало на мх 27-28...А относно комина,ще ми отпадне ли проблема? За котела ми предложиха някви плочи..за КПД-то ли?
kalin72 написа:
Пламене, 35 кВт горелка си е бая много за 120 м2 къща, освен ако си без дограма и вее като на връх Вихрен :)
Писано е много по темата - Виадрус не са удачни за пелетни горелки(много ниско КПД) и е добре да се махне, но ако не ти се продава котела и го тунинговаш леко - описано е как в някоя от темите, RB20 ще ти свърши отлична работа, стаен термостат и термоглави на радиаторите, давам съвета от много четене тук във форума :)
Но нека знаещите потвърдят или не казаното от мен.
kalin72 - майстор
Колко пари искат за таз ламя? Щото 20 кВт ще са ти предостатъчни, ако имаш малко по-читава изолация, и нова дограма. Колко й е минималната мощност, ако е модела X35, 8 кВт са множко...А и ми се вижда несериозно да се скопява горелката...защо не са ти предложили модела X mini, той е 5-26 кВт. Revo mini е по-добро, защото гори и слънчогледови пелети...
Plamen Petrov - помощник
3400 лв е 35 revo,а 26 е 3000 виж какво ми е написал пича от pellasx: В този случай предлагаме горелка 35 kW. Препоръчваме този модел, тъй като мощността на устройствата се редуцира на 80%. Така се намалява амортизацията(удължава се живота на горелката) и оптимизира разхода на пелети. Точно поради тази причина не препоръчваме 26 kW горелка, защото необходимата Ви мощност е с 2 kW над оптималната(при оптимизиране с 80%, реалната мощ на горелката става 20 kW).

Дограмата е 6 камерна,4 сезона стъкла..Изолация правя в момента винилов сайдинг 5 см каменна вата.. Да слагам минито 26кw викаш или грейкото?Като харчлък коя ще яде по-малко..Кой да ти каже? Някой с pellasx няма ли?!
kalin72 написа:
Колко пари искат за таз ламя? Щото 20 кВт ще са ти предостатъчни, ако имаш малко по-читава изолация, и нова дограма. Колко й е минималната мощност, ако е модела X35, 8 кВт са множко...А и ми се вижда несериозно да се скопява горелката...защо не са ти предложили модела X mini, той е 5-26 кВт. Revo mini е по-добро, защото гори и слънчогледови пелети...
Evgeniy - майстор
Моята къща е около 120 квадрата със сайдинг и 5 см вата. Друг е въпроса, че едната стая е килер и няма радиатор, а само тръби и има 2 стаи, които не се ползват редовно и там термоглавите са на 2 презповечето време.
Грейко 20 квт ми е дори много. при температури окло 10* вън са ми необходими 5-7 квт за да поддържа вече направената температура. Когато се смени да гони 22.5* от 19*, поработва час-час и половина на трета и след това си намалява мощността.

То и без това на грейкото май не мога да му изкарам повече от 12-13 Квт с дъбови пелети без да падат от него...

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: