Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
nikibol - специалист
Здравейте.
Поставих нова дограма и дойде време да монтирам старите си външни ПВЦ щори.
Започнах да ги монтирам, всичко поставих и дойде времето за поставянето на скритите стопери, които се поставят на второто звено на щората отдолу-нагоре. Те са едни такива, пластмасови, поставящи се в двата края на звеното. Как да ги поставя, защото чудих се, мъчих се и нищо не стана. Колко трябва да е голямо второто звено, тай като знам, че трябва да е по-късо/заради стоперите/.
Благодаря Ви предварително????
chano3891 - специалист
Вместо със стопери пробвай да нагласиш въжето или шнура така че да се издърпва само до положение на второто звено и няма да влизат на вътре.
nikibol - специалист
chano3891 написа:
Вместо със стопери пробвай да нагласиш въжето или шнура така че да се издърпва само до положение на второто звено и няма да влизат на вътре.
То хубаво, ама като знам "малкият" ми майстор какво дърпане им прави..... няма да се получи без вътрешен ограничител/стопер/.
miliad - майстор
Дължината на втората ламела + дебелината на двата стопера = на дължината на другите ламели.
Платното с ламелите и стоперите първо се вкарва в страничния водач, и тогава водача се нанизва в конзолата горе.

Тема "Как да поставя скритите стопери на външните ПВЦ щори?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: