filmatoplo написа:Благодаря и аз тези гледах ,в краен случай ще се ползва както обикновено - плосък фибран или стиропор ,найлон, метална скара и тръби вързани с миши опашкиНадигате ли металната мрежа с нещо отдолу и ако да с какво, в смисъл да не е легнала на найлона а да стои повдигната леко..
EnergySolutions написа:Не виждам причина да не слагаш мрежа. Обикновенно слагаме 5х5 см поцинкована. Така се заздравява замазката и по-никакъв начин на пречи на системата. Даже може да се каже, че до някъде съсзадаваш термомост, което в случая е добреБез мрежа би било, защото в замазката се слагат фибри, които са един вид армировка и защото съм срещал черно на бяло, че няма нужда от мрежа върху тръбите. Ако пък тръбата е положена върху друга мрежа и вързана със свински опашки, тогава с тази отгоре мрежите стават две. Зная, че би било хубаво в замазката да има термомостове, но ако е вярно това, че една мрежа е излишен разход, тогава защо да са две. Реално въпросът е, дали наистина е излишен разход.![]()
На въпроса за термоглавите, може да се използват. Според мен зависи от конкретния пример. Ако използваш инсталацията само за отопление и ако имаш по 1-2 радиатора в стая е по-доброто решение (лично мнение) . Аз като цяло съм привърженик, на по-простите решения. По малко дефекти дават. Със сигурност обаче ще препоръчам стаен термостат ако имам 5-10 радиатора и няколко зони на комфорт. Просто зависи от конкретния случай.
Да, наистина 1-2 и 5-10 радиатора са две съвсем различни неща. Аз имах предвид ситуация с един до два радиатора в стая плюс подово или ситуация с нула радиатори в стая плюс подово.
Всъщност идеята идва от колега от форума, но той е единствения, който е споделил подобно нещо.
Поздрави!