Всичко за дърводелството
EDI - майстор
А, ясно, няма да има проблем.По принцип в тефтерите дават смолисто дърво винаги да се чисти преди лепене.Не, че аз чистя, де.
Фитилчо - майстор
nikolson написа:
nikolson написа:
Днес ще ходя да видя какво предлагат тук http://denlaks.bg/index.php?option=com_ ... &Itemid=68 и ще пиша.
Вместо да ходя, им писах и ми отговориха. Имат го това полиуретаново лепило, туба 1 литър струва 10 лева.

Адашче, тва много добре звучи ! Ше купя за проба тия дни, ама незная с какво и как да го сравня. Трябва да правя едни стойки за стена, да видим .
nikolson - майстор
На мене не ми остана време миналата седмица, но край работата ми има две мебелни фабрики, контейнерите за смет ни са едно до друго и всеки ден е пълно с празни тенекии от тази марка. Макар че миналата седмица ползвах за едно легло ПВА лепило на Лакпром, след засъхване държи много здраво.
kozl - майстор
На времето преди 30-40 г. имаше некакво лепило "Хелметекс" май беше българско. Смърдеше на ацетон. С моя баща фурнировахме врата и каса. Баща ми се спомина 2000 година, а фурнира почна да пада. Лепилото е станало твърдо и лесно се стърже от дървото. Естествено фурнира вече няма спойка към основата и лесно пада.
nikolson - майстор
Козл, Хелметекс е полихлоропреново лепило. С него можеш да лепиш кожа и винили. Дървото се лепи с ПВА, карбамидни, туткалови (костни) и уретанови лепила.
Последна промяна от nikolson на вт мар 22, 2016 9:21 pm, променено общо 1 път.
kozl - майстор
Да занапред шъ знам, ама тогиз тва имаше :|
nikolson - майстор
Ха, ха, туткал имаше, ама се работи кофти. Топи се на водна баня и мирише на смрад. ПВА се появиха по него време, ама дали е имало по железариите, не помня.

Тема "ПВА лепила: разлика между Henkel и Soudal?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: