• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
TMontana - специалист
Ясно....мерси колеги,явно ще трябва да се приспособява нещо,щом няма фабрични такива...неприятност!
НА мен та тези 1т. бидон стругар ми направи нова тапа с пробив на 1 цол и завиваш кран. Верно, че резбата е едра но се прави
TMontana - специалист
Предполагам ще трябва да се направи от някакъв цветен метал за да не ръждяса...скъпо ли се получава направата на такава тапа?
Пластмасова тапа за бидона от 1 тон, разпробита с резба от 1 цол 25лв
Направена е от масивна пластмаса и прилепва до крана. В средата направи отвор с резба един цол и от том нататък слагаш кран или каквото искаш. Добра изработка е, от метал ще стане трудно защото резбата е специфична * едра и с голям ъгъл
TMontana - специалист
Не знам дали ще намеря такъв стругар,да направи от пластмаса всичко това,пък и такова масивно парче пластмаса нямам...ще видим,ще търся нещо,мерси. :)
Stefan_62 - майстор
TMontana написа:
Не знам дали ще намеря такъв стругар,да направи от пластмаса всичко това,пък и такова масивно парче пластмаса нямам...ще видим,ще търся нещо,мерси. :)
Не се занимавай с глупости, намери си една капачка от туба 25-30л. /пасват идеално/ и го направи както е казал колегата "gnt69". Моите така съм ги направил преди 4г. и са си ОК.
Изображение
TMontana - специалист
Имам тези две капачки, от бидона са си,едната бялата е цяла,а черната е с дупка и има капачка с гумичка,която се слага и затваря отвора,но като гледам той е доста голям и май няма да може да се пригоди нещо...ще трябва да разпробивам бялата май.
Прикачен файл:
Изображение1064.jpg
Изображение1064.jpg (102.5 KиБ) Видяна 2914 пъти
Stefan_62 - майстор
TMontana написа:
...ще трябва да разпробивам бялата май. ]
Ами разпробиваш я / мисля, че беше с Ф20 за 3/4 кран/ ще провериш, слагаш един кран 3/4 /канелка/ и си решаваш проблема. Преди да сложиш окончателно крана завий капачката към бидона и фиксирай крана да е вертикално /както се вижда от моята снимка/ и тогава го стегни отзад с муфа, иначе рисксуваш като го завиеш накрая да застане странично или нагоре. Успех.
TMontana - специалист
Мерси,така ще направя,може да пробвам и с по-голям кран,например 1" ,ако става.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Капково напояване" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: