Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Фърбата - специалист
Разбрах го. Просто се чудех къде участват кибритени клечки в процеса на рязане, а то- за подложка при чупенето на плочката ;-)
Абе, то старите майстори доста чалъми знаят, ама като си вардят занаята- нищо не казват на младите, все трябва да се краде...
Дори и вече с нови материали и технологии- пак се налага да прибегнеш до класическите методи в строителството от време оно.
Ама няма кой да те открехне на тънкостите...
А намериха и старите майстори на баницата мекото- ще се хване някой да шпаклова с чист гипс като едно време, ама- друг път.
Hoвoceлckи - майстор
Помислих си, че не съм знаел за някаквата технология с клечки та съм се мъчил ... :-D Е, ние си ги чупехме направо в ръцете, с пръсти :wink:
Това с дупченето трябва да си го дочул, ама вервай ми - не става. Това със срязването през средата на отворите си беше халтура. Мераклиското е с много търпение, върху тъпото на секач, с ъгълчето на стара тесла (примерно) се кълве ...
nikolovvd - майстор
Фърбата написа:
А намериха и старите майстори на баницата мекото- ще се хване някой да шпаклова с чист гипс като едно време, ама- друг път.
А има такива! Познавам един, който прави стените като стъкло гладки с гипс. Трудно се намират това е вярно.
Аз от него се учих да работя с гипс. Преди това докато го разбъркам и той стегне. За една дупка, колкото за 10 мм дюбел отиваше кофичка от кисело мляко гипс. Много е важно гипса да е пресен, а във Видин завода за гипс ни е в задния двор както се казва, в с. Кошава. Единственото място в България където река Дунав е на Юг. :-D
jekasus - майстор
Фърбата написа:
Фърбата написа:
За къв уй да се мъчим, като има по-лесно?...
Дори и вече с нови материали и технологии- пак се налага да прибегнеш до класическите методи в строителството от време оно.
Германците си продължават тази технология, то и аз имам такава джуджавка за дупки и подобна машинка, ама ги пенсионирах... като има по-лесно...
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_Vg784_leVY[/youtube]
toolegittoquit - майстор
Фърбата написа:
Аз ползвам много гипс. Уникален е за замазване на дупки и канали на кабели. При условие, че трябва да стане бързо, това е един от материалите, които съхнат най-бързо.
Фърбата - специалист
toolegittoquit написа:
Фърбата написа:
Аз ползвам много гипс. Уникален е за замазване на дупки и канали на кабели. При условие, че трябва да стане бързо, това е един от материалите, които съхнат най-бързо.
Ползвай си! Ама аз говоря за шпакловка с гипс, не за замазване на кабели. Има известна разлика. Както и между това дали гипса съхне или просто си стяга...
lov - майстор
И аз познавам един такъв образ. Не признава нищо друго освен чист гипс. Още си тегли корнизчета с шаблонче. :)
nikolovvd - майстор
Фърбата написа:

Ама аз говоря за шпакловка с гипс, не за замазване на кабели. Има известна разлика. Както и между това дали гипса съхне или просто си стяга...
Не се занимавай да влизаш в обяснителен режим! Само си губиш времето.
При него може да се прекара ел.инсталацията и да се шпаклова стената за половин час.
После друг виновен, че се е напукала шпакловката или дрънчи на кухо, където минава кабела.
toolegittoquit - майстор
Фърбата написа:
Има известна разлика. Както и между това дали гипса съхне или просто си стяга...
Знам. На мен ми трябва да стяга бързо. Шпакловка не правя.
nikolovvd написа:
После друг виновен, че се е напукала шпакловката или дрънчи на кухо, където минава кабела.
Има зидаро-мазачи. Аз не съм. Аз трябва да го закрепя.

Тема "Лепене на плочки с ЦИМЕНТ??" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: