• 1
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 315
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Svezar - специалист
borkata99 написа:
:)На лято ще се зареждат само 2 тона, ама ако намеря от същите от есента на добри пари ще са повече - да има ! :roll:Препоръчвам-идеални се ! Изображение
Тези ги знаем Борка,дето се вика са еталона за пелети,ама проблема е че за да са на "добри пари" трябва да взема един ТИР :wink:
Да се включа и аз в темата.Та по въпроса с качеството на пелетие има производитали които всяка партида им е с различно качество.От лошо по лошо една от тях е Лес Комерс - Шумен.Как да си купиш 10 тона за зимата.
plastkomfort - специалист
rosso666 написа:
Колеги тази зима изгорих около 3 тона слънчогледови пелети без веднъж горелката да влезе в авариен режим по каквато и да е причина.(освен когато забравя да сипя пелети)
Пелетите са 8мм от топливо.горелката та е ератовска gp25+ на която съм моднал бъркалка.
Та идеята ми беше че е по важно горелката да е всеядна от колкото качеството на пелетите.
Така и така ни лъжат с качеството предпочитам да горя слънчогледови.
Ако има ентусиасти като мен дайте да направим една коалицийка и да си разделим транспортните разХоди за доставката на талива пелети от някъде.
Дай малко подробности за тази бъркалка.
danko84 - напреднал
rosso666 написа:
Колеги тази зима изгорих около 3 тона слънчогледови пелети без веднъж горелката да влезе в авариен режим по каквато и да е причина.(освен когато забравя да сипя пелети)
Пелетите са 8мм от топливо.горелката та е ератовска gp25+ на която съм моднал бъркалка.
Та идеята ми беше че е по важно горелката да е всеядна от колкото качеството на пелетите.
Така и така ни лъжат с качеството предпочитам да горя слънчогледови.
Ако има ентусиасти като мен дайте да направим една коалицийка и да си разделим транспортните разХоди за доставката на талива пелети от някъде.
И аз търся някой от района на Пловдив за взимане на слънчогледови за догодина.
ediv - специалист
В Стамболийски правят дървени по 300лв/т, не са ли добри.
danko84 - напреднал
ediv написа:
В Стамболийски правят дървени по 300лв/т, не са ли добри.
Стават но слънчогледовите бяха по-калорични а и в тези има дълги по 5-6см което си е проблем.
filip_n - специалист
Здравейте,
Да споделя нещо което предполагам всеки с пелетите се е сблъсквал - тъй като в края на сезона взимам допълнително пелети от все същия Троянски производител (биоенерджи-бг) с надеждата че качеството си е същото, тази сутрин се събуждам и както до сега проблем с препелта не съм имал, гледам как горелката е "замръзнала" и е пълна купичката с пепел и пелети (явно се е задръстила). Първоначално псувам горелката по енерция(голдън файър) и почвам да я почиствам, но за моя изненада в горивната камера се беше образувало нещо като камък 3 смс плътно над нагревателя :O Та имайте едно на ум дори да сте много доволни от дадени пелети че купуването им в края на сезона може да доведе до разочарование....

Едит ето я и буцата:
Изображение
Последна промяна от filip_n на чет мар 24, 2016 10:00 am, променено общо 1 път.
filmatoplo - майстор
Доста срещано явление.
Точно за това говорех и аз. Не знам как си я мислят тези производители,като последното ти впечатление за сезона от тях е негативно.Как да си купиш за следващият сезон пелети от тях.
filmatoplo - майстор
Без да искам минавам покрай базата на един производител-лежат дървата в двора на дъжда, много хубави пелети ще станат.
  • 1
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 315

Тема "Мнение за производители на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: