• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
meraklia - напреднал
Здравейте имам 4 LED осветителни тела HOROZ HL 685 L - 12W всяко или 48 вата обща мощност.
Оправлявам ги с един сензор за движение HOROZ HL485 - който може да оправлява до 1200W мощност.
Сменил съм датчика 2 пъти и сега пак почва да не изгасва осветлението.
В магазина ми казаха, че този сензор може да управлява до 120W LED осветление. Моето е 48W
Има още един датчик за движение само, че управлява само 2 LED тела. Обсолютно същите са и там нямам проблеми.

Не съм измервал нищо, защото нямам подходящо място и уреди. По слух ви казвам, че чувам датчика да сработва, но като чели управляващото реле не сработва.
Сега съм разглобил датчика и гледам, че е HRW-124LM - 10A250VAC.
Не мога в момента да го проверя, но си мисля, че той. Вие да имате някакви предположения. На око кондензаторите са добре, може ли да е някой диод или...

Поздрави
Божинов
hidrazin - майстор
meraklia написа:
... По слух ви казвам, че чувам датчика да сработва, но като чели управляващото реле не сработва...
И какво точно чуваш? То вътре има само едно реле което може да чуеш.
Така че нещо се бъркаш - ако чуваш нещо е релето.
С гледане и фърляне на боб няма да стане.
Сега последно - ламбите не светват или като светнат не гаснат?
:partyman:
rado_ev - специалист
Проблемът може да е в лампите. Наскоро отстранявах следната повреда. В едно помещение бяха монтирани две осветителни тела които се управляват от сериен ключ, всяко тяло по отделно. Бяха монтирани ЛЕД крушки за обикновена фасунга с цокъл Е27, по една на тяло. Мощността на крушките не запомних, но да бяха около 10 вата всяка. Като се изключи веригата от ключа, една от лампите оставаше да свети а другата угасваше след минута като преди това премигваше. Ключът е изправен, напрежението е в норма и изчезва при изключване от ключа. Подмених крушките с обикновени и всичко си дойде на място. След това оставих като работни енергоспестяващи лампи 15 вата. Няма никакъв проблем след ремонта. ЛЕД крушките са работили около една година преди да започнат да се магарясват/да се инатят като магаре на мост/ :) С електрониката обаче съм на Вие за да се задълбочавам в проблема на самите ЛЕД крушки. Дано това да помогне като информация за да Си решите проблема.
shadow__01 - майстор
rado_ev написа:
....
Едва ли е възможно, но в ключа имаше ли глим лампичка? В сериен ключ обикновено не се слага, но все пак да питам...
FM STEREO - специалист
Ако лампите не гаснат,може релето да не изключва,тоест да залепва,а това става когато то се натовари над номиналната мощност която може да понесе, тези 1200W много ме съмнява че са само по документ,китайците продават бая боклуци.
hidrazin - майстор
Че той човека управлява 4 ламби по 12 вата. Де ги видя тези 1200 вата?
:partyman:
FM STEREO - специалист
Да лампите са четири,имах предвид че релето може да е за по малки мощности от тези на четирите лампи или пък датчика му е дефектирал.
rado_ev - специалист
Едва ли е възможно, но в ключа имаше ли глим лампичка? В сериен ключ обикновено не се слага, но все пак да питам...

Първата работа беше да проверя за лампички в ключа. Нямаше лампички. Ключът е за открит монтаж. Докато чаках да отключат помещението, отвън видях, че едната лампа светеше, не с пълната си сила, но светеше. Като влязох в помещението ключът беше в изключено положение.
emil679 - специалист
rado_ev написа:
Като се изключи веригата от ключа, една от лампите оставаше да свети а другата угасваше след минута като преди това премигваше. Ключът е изправен, напрежението е в норма и изчезва при изключване от ключа. Подмених крушките с обикновени и всичко си дойде на място.

Ако е възможно ,запази тази LED крушка ,която светела след изключването и от ключа ,другата ,която светела по минута след изключването и я изхвърли. Не се срещат често :) електрически крушки ,които светят при изключването им. :weedman: Изхвърлил си крушка ,която работи с безжична и безплатна енергия и си я заменил с крушка ,които консумира ел.енергия от мрежата. :lol:
kozl - майстор
FM STEREO написа:
Ако лампите не гаснат,може релето да не изключва,тоест да залепва,а това става когато то се натовари над номиналната мощност която може да понесе, тези 1200W много ме съмнява че са само по документ,китайците продават бая боклуци.
meraklia написа:
Сега съм разглобил датчика и гледам, че е HRW-124LM - 10A250VAC.
Китайско реле 10А :? Ами в Ледовете вероятно има филтриращи кондензатори, които при пъроначален пуск слепват релето.
Според мен скапано реле. Ама требе да се мерне за залепени контакти :?
  • 1
  • 2

Тема "Проблем със сензор за движение" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: