• 1
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 127
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
plastkomfort - специалист
Ами гледате да не ви черни горелката на минимум и на максим.
Трябва да бъде сива.
spalxy - напреднал
как така да не ни черни ?

Аз да се похваля, вече официално 30-35кг пелети на денонощие при мен, доволен съм.
Като се сложат термо глави и на останалите радиатори на другия етаж предполагам ще паднем под 30кг.
Паничката кадето падат пелетите трябва да е сива а не опушена.
spalxy - напреднал
Ами ... сиво/черна е. Значи да и подам още въздух ?
Да обаче малко и виж на 10% или на 100% трябва да корегираш.
spalxy - напреднал
качих с по 5% и на 10 и на 100. В момента са 30% / 50%, още не е изгаснала, значи не е фатална промяната :D
ще я дебна да видя как ще работи.
val303 - специалист
splaxy Колега незнам точно как ти работи котела,но според мен въздуха ти е много и в двата режима.Дали паничката е черна или сива,не зависи само от силата на въздуха. Има още едно много важно нещо, и то е Тягата на комина. Колкото въздуха ти е по силен,толкова пламъка е по Къс,и ефективността е по малка. Лично аз се стремя пламъка да бъде максимално близко до естествения. Представи си че си запалил огън навън,на открито когато няма вятър.
Какво се случи след корекцията
spalxy - напреднал
Ами каточели качи разхода малко, но не съм имал време повече да си играя повече. Спрях го тъй като взе да става топло времето и нямаше смисъл да работи. Като го пусна пак ще намаля въздуха и ще видим как ще се афектират нещата. Иначе да, на тази сила на въздуха доста смали пламъка.
На 100% го намали а на 10% пак ли е малък пламъка?
  • 1
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 127

Тема "IVG S 40" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: