В Кузмов вчера поръчах и два цокъла за 2032 батерия, но ще ги монтирам в моята маска.
На колегата ще оправя маската само веднъж, оттам нататък да ходи в Редко, ако не почерпи.
Чета спецификациите на филтър касетите на маските в нета и масово се дава издръжливост на батерията от по 5 години ?!
Годността на такава клетка е до 3 години от производството и. Очевидно в касетата издържа максимум до 2 години ако се ползва.
В София има ли по центъра някъде подобни цокли на батерия 2032 ?
----------
Това затъмнение 4 което било постоянно, какво означава точно ? При мене пак ли е толкова тази цифра ?
Като мине известно време,ще купя една нова батерия и ще я залепя отвътре на маската на сигурно място със скоч.Ще я бандажирам с тиксото например отстрани на оглавника.Примигне ли някога маската,новата батерия ще ми е под ръка и сменям веднага.
Щото варианта е да се слага АА или ААА батерии Х 3бр. Понеже едната е 1,2 волта. Конзоли за 3 х АА и ААА има под колоните на Пиротска. Та напрежението ще е около 3,6 волта че и повече.
Но трябва да се поят кабели в гнездото на 2032 и да се закрепи някъде конзолата.
Намерих и последните 2 гнезда за 2032 в Елимекс. Но за сега са в резерва. За комп дъно.
За да зареждам Йонката трябва да реализирам схема с триак стабиизатор, която трябва да потърся.
Та ще пробвам първо солара на маската дали под силна лампа ще може да зареди батерията той като най лесен вариант.
Аз ще замърсявам. Одеве смених на колегата батериите, малка разлика имаха пластинките и добавих парче кабел.
На моята монтирах цоклите и сложих същите батерии засега, още държат 3,3 волта. И двата механизма бяха залепени, с тънко ножче полека се разделиха.
Не знам ама на моята след като им смених батериите я оставих за резерва. Преди малко се сетих та я проверих и си бачка с новите батерийки повече от 2 години. Тогава от страх си купих още един джам със стандартни батерии и заварявам само с него. Разликата в цената е към $2. Тъй че се оглеждаите какво купувате.
Вие си сложихте слотове за батерии, а аз вече си имам маска със солар и презареждаема батерия. Какво се оказа-
Значи като се сложи на дневна светлина солара на маската вади 1.5 волта. Но ако е пряко осветен от диодна лампа 4 вата с изключен Гринд- тогава напрежението от солара нараства от 1.5 до към 6.5 волта и спира на тях- явно се зареждат някакви кондензатори в нея.
Сложих Йонката вътре и след час и половина от 3.11 волта стигна до 3.3-3.4 волта. Без да нагрява. Идеално. Бавно и качествено. Ако я разредя до към 2.5 волта, когато и индикацията за слаба батерия започва да свети, ще се зарежда повече време сигурно, но едва ли ще стане толкова ниско напрежението по време на работа заради солара. А и аз я вадя когато не работи лесно след модификацията на обковната рамка.
Тази батерия е точно са соларно зареждане както ми казаха във фирмата от където я купих.
Интересното е че когато батерията се зареди до към 3.3 волта дисплея започна да работи супер стабилно и да реагира и на по слабите лампи със пълно затъмнение на дисплея.
Даже имам чувство че схемата на касетата има и електроника за следене и намаляване на напрежението при поставяне на зареждаема батерия.
Тъй като съм един от оплакалите се от китайската маска,се чувствам длъжен да споделя и положителните си впечатления.От известно време и аз съм с нова батерия.Вчера след обяд работих над 3 часа,като последния час и нещо беше вече на смрачаване и на тъмно.Със свежата батерия няма абсолютно никакви проблеми,промяната на околната светлина не влияе изобщо нито на времето на реакция,нито на сигурността на включване-т.е. електрониката не греши и го няма примигването от което най-много се притеснявах.Яд ме е на това че липсва сигнала за слаба батерия(може да се окаже и трудно забележим,но така за мен на практика го няма).Обаче сега вече знам какво да очаквам и с навременна смяна на батерията,смятам че ще работя абсолютно нормално.Не знам доколко са в кондиция батерийте които купуваме,затова смяна на батерия веднъж годишно мисля че ще е задължително,за да няма изненади.