Колега,
В някакъв несъществуващ сценарий се вкарваш - хиляди коли стоят по къщите в същото състояние и респ. се купуват и регистрират.
По личен спомен (да ме допълнят Колегите, ако изпускам нещо):
1. Пазарлък и договаряне на колата. Тук има недискутирана подробност - Екотакса, която не е малка. Не знам защо, но някои коли я имат.
2. Офис на застраховател за официална оценка (май застрахователна стойност се води) - такса.
3. Заедно с Продавача при нотариус за договор и плащане. Може да се договори някакво капаро и доплащане след регистрацията (за сигурност и доп. разходи по нередности, но не съм чувал някой да го прави) - такса, според 2 х2,5%.
4. Репатрак в КАТ.
5. Пред Софийския има застрахователи - Гражданска без Рег.№.
6. Там някъде беше Екотаксата - не помня в КАТ или отвън.
7. Заявление със всичките документи - такса.
8. Минаваш на каналите - сверка и начален Техн. прглед.
9. Номера и документи - такса.
10. Връщаш се на Гражданската да впишат номерата. За Екото - не помня, май не.
11. Тръгваш си с номера, голям/малък талон, ГО и преглед.
12. След няколко дни регистрацията е съобщена електронно в Общината по твой адрес и можеш да я Декларираш и платиш Данък МПС. Все пак си носи бумагите.
Нататък - масла, ремъци, филтри и т.н.
Ако си уцелил - се радваш, но жена и кола са на късмет по принцип.
В някакъв несъществуващ сценарий се вкарваш - хиляди коли стоят по къщите в същото състояние и респ. се купуват и регистрират.
По личен спомен (да ме допълнят Колегите, ако изпускам нещо):
1. Пазарлък и договаряне на колата. Тук има недискутирана подробност - Екотакса, която не е малка. Не знам защо, но някои коли я имат.
2. Офис на застраховател за официална оценка (май застрахователна стойност се води) - такса.
3. Заедно с Продавача при нотариус за договор и плащане. Може да се договори някакво капаро и доплащане след регистрацията (за сигурност и доп. разходи по нередности, но не съм чувал някой да го прави) - такса, според 2 х2,5%.
4. Репатрак в КАТ.
5. Пред Софийския има застрахователи - Гражданска без Рег.№.
6. Там някъде беше Екотаксата - не помня в КАТ или отвън.
7. Заявление със всичките документи - такса.
8. Минаваш на каналите - сверка и начален Техн. прглед.
9. Номера и документи - такса.
10. Връщаш се на Гражданската да впишат номерата. За Екото - не помня, май не.
11. Тръгваш си с номера, голям/малък талон, ГО и преглед.
12. След няколко дни регистрацията е съобщена електронно в Общината по твой адрес и можеш да я Декларираш и платиш Данък МПС. Все пак си носи бумагите.
Нататък - масла, ремъци, филтри и т.н.
Ако си уцелил - се радваш, но жена и кола са на късмет по принцип.