• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Всички имаме коли, нали ?
inspo - майстор
nikolovvd написа:
Тогава тежкотоварните автомобили щяха да завиват на дясно.
И там ги чака патрулка да ги пита как тъй са завили като имат знак задължително направо :-D
Тия знаци са тотално сбъркани.
goran67 - специалист
А аз съм попадал на друг проблем - липса на необходим знак, а не толкова че има знаци в повече.
Често когато се движа на път с предимство, но не ми е много ясно дали все пак това е пътя с предимство - стигам до кръстовище. За мен знак няма. Като при нерегулирано кръстовище. Спирам да изчакам дясно стоящия, но виждам, че и той чака мен.

Като се вгледам в неговата дясна страна - виждам гърба на шестоъгълния знак и разбирам защо човека ме чака.
А къде е знакът ми за път с предимство? - ами общината не си е дала труда да го постави.
lov - майстор
Той за това знака стоп както и за път с предимство се различава по форма от останалите. Дори да му виждаш гърба трябва да се сетиш какво има там. :)
Кога си карал курсовете не са ли ти го обяснили.

И една лека загадка към всички останали в темата. Какво означава този знак?

Прикачен файл

P1010637.JPG
MamaMy - майстор
Аз го тълкувам като забранено за цистерни. Само вълнообразните не е ясно за поледица ли се отнасят или за неравности :)
inspo - майстор
Вълните са колвози от тежките камиони?
alsted - майстор
Воден резерват.
goran67 написа:
... а не толкова че има знаци в повече.
От тези знаци в повече, ако някой "се хване за буквата", може да смъкне пари. В случая наистина никой не ги спазва, но как така ей-така някъде ще има знаци, които можело да не се спазват :? В случая вероятно там е редно да се постави "Ж5"
Изображение
Прикачен файл:
Ж5.jpg
Ж5.jpg (5.89 KиБ) Видяна 1281 пъти
Ж5 "Предварителен указател за посоката на движение на означения вид пътни превозни средства"
а на самото кръстовище, където не трябва да влизат тежки МПС - В18
Най-интересното е, че от другата страна на мостовете, няма никакви знаци за ограничение, указване, забрана ... :-D
Ако някой не е разбрал картинката е интерактивна, та може да се поразходите да разгледате напред :)
nikolovvd - майстор
Какво да се разхождаме. Просто от фирмата/общината влизат в склада и какъвто знак има такъв слагат. А че бил неподходящ, какво им пука. Служителите на КАТ само това чакат, за да си направят засадата, вместо да напишат рапор и да задействат системата за подмяна на неправилния знак, ако ги познават де. :-D
lov - майстор
alsted написа:
Воден резерват.
goran67 написа:
... а не толкова че има знаци в повече.
........................:)
Не е воден резерват ама си близко. :)
Hoвoceлckи - майстор
Не знам твоята информация/превод каква е :? У нас такъв знак няма. Според линка в различните държави изглежда леко различно ...
radius - майстор
lov написа:
Той за това знака стоп както и за път с предимство се различава по форма от останалите. Дори да му виждаш гърба трябва да се сетиш какво има там. :)
Кога си карал курсовете не са ли ти го обяснили.

И една лека загадка към всички останали в темата. Какво означава този знак?
Според мен е предупредителен знак, за някакви последователни неравности по пътя, един вид да не се залюлее течността в цистерната и да изпадне в резонанс.
Ама пък изглежда като забранителен, това не е в БГ нали?
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Пътни знаци !?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: