• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
icoboca - специалист
icoboca - специалист
http://dox.bg/files/dw?a=388970495f
Има си прорези
Последна промяна от icoboca на пет мар 25, 2016 9:53 am, променено общо 1 път.
nikolovvd - майстор
Мисля, че водата прониква от мястото, където "дърпаната мазилка" и дограмата се събират. После се стича надолу и пълни мястото където прозореца ляга на терасата.
И аз имам подобен проблем, но с алуминиева дограма. И понеже перваза е от врачански варовик, се събира локвичка върху него. Като прелее се стича на пода и мокри стената.
kozl - майстор
Прикачен файл:
Dograma_113.jpg
Прикачен файл:
Dograma_112.jpg
Dograma_112.jpg (99.53 KиБ) Видяна 1367 пъти
Прикачен файл:
Dograma_111.jpg
Dograma_111.jpg (103.71 KиБ) Видяна 1367 пъти
Плочките са аут. Отвън м-у профила и плочките това какво е? Според мен е отворило към PVC профила и от там влиза вода под профила. Тапите в профила ги вадиш една по една. Почистваш и уплътняваш с полиуретанов уплътнител като ги поставяш отново.
Ако не се оправи картинката с уплътняване на тапите трябва да се провери като влезе водата в профила през горните отвори къде отива и дали изтича само през външните отвори. Възможно е през други отвори (за анкериране на дограмата) или при монтажните снадки водата да се изтича под профила и от там навлажнява стените.
С тази алуминиева козирка отгоре имаш ли подобни влажни проблеми?
Страничната влага може да по причини на кюнеца (въздуховода).
А да ако навлажняванията са повече под отваряемата част ти препоръчам да си добавиш към крилата лайсни "дъждобрани". Така ще намалиш голяма част от водата, която прониква м-у двата профила - на крилото и на неподвижната рамка.
nikolov333 - майстор
+1 за дъждобранните лайсни и вместо плочките отдолу най-добре сложи същия профил като стрехата, която са сложили над прозореца.. :partyman:
icoboca - специалист
Благодаря за съвета.
Ами плочките са плътно до дограмата и съм уплътнил със силикон
Тапите ще поправя
А там при въздуховода мокри откъм
Дограмата но и ти е уплътнен със
Силикон
С горната част няма проблем не мокри
А силикон съм намазал отгоре до долу
radius - майстор
Както сам си забелязал, голямото количество силикон не решава проблема. Отвън се слага полиуретан. Но като цяло си е слабо място тази част. Виждат се пукнатини, явно дограмата мърда при тряскане на прозореца. И какъв е този силикон дето се е нацепил, да не си мазал с акрилен уплътнител ( който не е силикон и не е за ХИ)?
icoboca - специалист
Ами силикон е за външна употреба
поне така пишеше
А другото е боя която намазах следващата зима
:)
А тези дъждобранни лайсни откъде да ги
Купя
kozl - майстор
Ацетатния силикон не понася боя. Аз съветвам - полиуретанов уплътнител. Имаше нявга един "силикон" (оти оно що е в туба за шприц се е силенкон :lol: ) английско производство де съм уплътнявал мойта си дограма преди повече от 10 години и държи па и още е еластичен :shock: Ма ни помна марка ни съм го срещал по търговската мрежа.
От складовете за профили и аксесоари за дограми или ги поръчай на фирма за дограма. И задължително мажеш с бял полиуретанов уплътнител м-у лайсната и профила и подсилваш с рапидки.
От опит фирмите за дограма рядко ползват полиуретанов уплътнител, че по скъп. Мацат със силенкон. :lol: Понеже профила ти е заоблен може да се наложи да запълниш с повече ПУ и да добавиш някоя подложка за фиксиране на дъждобрана докато стегне ПУ.
  • 1
  • 2

Тема "Усвоен балкон.дайте съвет!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: