• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
Скапано, скапано, колко да е скапано релето?
Такива има по много устройства и даже управляват водни помпи, слагат ги да управляват регулатори за температура ...
Едва ли има чак толкоз кондензатори в 4 ламби че да залепне релето. :-D
:partyman:
shadow__01 - майстор
emil679 написа:
...Изхвърлил си крушка ,която работи с безжична и безплатна енергия....
То шега ама ми мирише яко на отечки по тази инсталация. Хората за главите се хващат щото не им се кърти да сменят кабели, ама и не им се плаща за тези загуби.
rado_ev - специалист
И аз се ориентирам към такъв проблем с отечка, но ще се търси на по-късен етап. Там се крие разковничето на описания от мен проблем. Спирам, обаче да пиша по темата за да не преча на колегата да си разреши проблема. Позволих си да споделя мнение, защото в рамките на два дни попаднах на еднотипни аварии.
Иначе откриването на проблема на автора е лесно разрешимо. Проверете си работата на датчика с друг консуматор с подобна мощност. Вместо ЛЕД осветителните тела свържете една обикновена крушка 60 вата. Ако си изключва нормално всичко с датчика е наред. :) Тогава търсите авария след него.
meraklia - напреднал
Здравейте,
Благодаря ви за съветите. Интересното е че работи и от време на време спира. Лампите не изключват т.е. стоят постоянно светнати след като изтече времето Ще видя да праверя с обикновенна крушка 60 вата да видя как стоят нещата, но сега като си работи, какво да му проверявам. Друго, което забелязах, че като "забие" и не гаси крушките изклучвам захранването до датчика посредством ключа и после пускам захранването ( мисля, че правя нещо като рестарт) и датчика почва да работи. Ще видя когато имам време да разглобя първия датчик и да му видя въпросното реле. От там ще почна. Благодаря ви
kozl - майстор
Е внесе малко повече информация. Щом с рестарт се оправя отказвам тезата за залепнало реле. Релето като залепне от протекъл голям ток, контактите се заваряват и то е постоянно включено.
Да но без уреди и познания, каква помощ очакваш?
Трябва си схема и мерене. Може да се пробва и с налучкване, смени това, онова па мое и да заработи нормално.
Най-честата повреда на тези, които са минанали през мен е в гасящия кондензатор. Намалява му капацитета, спада работното напрежение. Обичайно не достига напрежение на включване за релето и то не превключва. Така обаче лампата няма да светне.
Последна промяна от kozl на съб мар 26, 2016 6:55 pm, променено общо 1 път.
shadow__01 - майстор
kozl написа:
Най-честата повреда на тези, които са минанали през мен е в гасящия кондензатор. Намалява му капацитета, спада работното напрежение.
Заедно с него се сменя и филтриращия. Иначе остава половинчата работа. Ама дали автора може да ги разпознае и смени е отделен въпрос.
  • 1
  • 2

Тема "Проблем със сензор за движение" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: