• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 48
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
boss4eto - помощник
Колерите ми са закалени на ТВЧ за това не мога да ти кажа какво ще стане след обемното закаляване. Машината не ми е с редуктор а с паразитна ос. От мотора до оста е с 2 ремъка 17мм а от оста до пресата с верига. Ремъците просто не издържаха.
markov_75 - специалист
https://www.youtube.com/watch?v=7HDDWe2hUB8
Това е моята машина,направена с помощта на boss4eto.Колеги споменаха че имат проблем със загряването на машините си,та ви предлагам моето решение на проблема.Без ребрата загряваше до степен че не можеш да си сложиш ръката върху нея и на всеки 10кг материал я спирах да се охлажда.Наварих 5см.шина общо 7м. и сега въобще не загрява,поне на допир.И вентилатора помага,не е много стилно издържан,но върши работа.
gogosto - специалист
Е супер сте с това видео което пускате много ми помагате да си доизмислям детайлите по моята пелетарка :supz:
Илчо Илиев - майстор
Дака, моята не загрява,дори има моменти в които е едва топла..
Случвало се е да загрее доста единствено когато не тръгне матрицата, когато се опитвах да правя пелети или нова матрица, и обратното, когато се ''поразлопа'' матрицата и гранулата не става сбита,минава бързо през дупките и няма голямо триене...
Колко гранули си направил с тая матричка,да не би да е още стегната и за това да ти загрява...
За пелети ми се струва,че ще трябва охлаждане,но за гранули :?
Моята машина, която boss4eto ми направи и подари-

https://www.youtube.com/watch?v=1-k8cVKwOHI
NASIO - специалист
За машини с въртяща матрица може да се охлаждат ролките с масло като се се постига и перфекно смазване на лагерите.Направих го и работи.При неподвижна матрица каквато правя сега(ф310 3 ролки) сигурно ще трябва да се охлади корпуса
markov_75 - специалист
Илчо Илиев написа:
Дака, моята не загрява,дори има моменти в които е едва топла..
Случвало се е да загрее доста единствено когато не тръгне матрицата, когато се опитвах да правя пелети или нова матрица, и обратното, когато се ''поразлопа'' матрицата и гранулата не става сбита,минава бързо през дупките и няма голямо триене...
Колко гранули си направил с тая матричка,да не би да е още стегната и за това да ти загрява...
За пелети ми се струва,че ще трябва охлаждане,но за гранули :?
Моята машина, която boss4eto ми направи и подари-

https://www.youtube.com/watch?v=1-k8cVKwOHI
Над 500 кг имам с тази матрица,но винаги загряваше,и корпуса и самата гранула.Затова охлаждам и гранулата като падне да не се спарва.Те и отворите на матрицата може да са малко и от там да загрява,но оребряването реши проблема.
Илчо Илиев - майстор
Матричките с които работя са стари и са доста разработени и няма такова загряване,предполагам,че и при теб ще се оправят нещата след още 500кг..
Гранулата и аз я охлаждам,но я разстилам на бетона...
Важното е да става работа, а ние сме си изобретатели от всякъде...
gogosto - специалист
NASIO би ли дал малко снимки или да опишеш как направи масленото охлаждане?

Прикачен файл

IMG_20160329_1003141.jpg най-после и колерите са готови
NASIO - специалист
Не е много добре начертано но се надявам поне да е разбираемо.Незнам как е на някоя оригинална машина понеже не съм виждал.Просто това можах да измисля,но гарантирано работи.Ще ти трябва и някаква помпа и резервоар и евентуално радиатор.
Но мен ако питаш първо направи всичко и виж как ще тръгне и ако всичко е наред тогава прави охлаждане.Макар че от друга страна помага много на лагерите.Ако мога да помогна с нещо друго питай.Успех!
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 48

Тема "Машина за пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: