Най - вълнуващия въпрос зимно време.
naskov - майстор
Можеш да намалиш максималната мощност на горелката.
naskov написа:
Можеш да намалиш максималната мощност на горелката.
По -Голямата мощност не е проблем, ако редуцираш максималните + 1
Последна промяна от Апостолов на вт мар 22, 2016 11:18 am, променено общо 1 път.
Gost82 - напреднал
Здравейте, търсих доста в нета, но не открих почти никакви мнения. Нямам никакъв опит с пелетен котел. В момента съм с Де Дитрих -44 kw. на дърва и съм супер доволен, но хамалогията е страшна и искам да го сменя. Та става въпрос за този котел: http://www.lanordica-extraflame.com/en/ ... hp22_p9300 . Ще ми трябва за къща на един етаж от 150 кв.+150 л. бойлер, външна и вътрешна изолация навсякъде, пл. дограма. Моля, ако някой е работил с тези котли или ползва такъв, нека сподели опит. Плюсове, минуси, разход, всичко ли гори или не, дали ще е достатъчен за тези кв. или да взема по-голям? Благодаря!
Последна промяна от Gost82 на нед мар 27, 2016 10:09 am, променено общо 1 път.
filmatoplo - майстор
Даже ти е голям, колко струва.
syncho - майстор
Ако е голям има и по-малък вариант - HP15, но е добре да се сметнат топлозагубите, за да се знае със сигурност. Няма да давам мнение за самия котел, че ще излезе като реклама :)
filmatoplo - майстор
Не може без реклама ,хората така или иначе търсят информация тук . :)
Gost82 - напреднал
Извинявам се, за може би тъпия въпрос, но защо мислите, че ще е голям? И не е ли по-добре да е по-голям или аз се бъркам? Котела ще ми излезе около 8500 лв. за 22kw., което никак не е малко и ми се иска малко повече инфо.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Като по-голям не може да си влезе в оптималния режим и ти харчи повече гориво като работи на малка мощност. Мисля, че 15kw ще ти е добре, но не мога да се обоснова научно :-)
Всъщност помисли колко са топлите дни, колко са с някаква поносима температура и колко малко са дните с ниска температура...логически е по-добре котелът да не ти достигне, отколкото да ти е в повече, повечето време. При тези неща "колкоо повече - толкова повече" не е на добре
:-)
Винаги можеш да отстудуваш седмица или да си добавиш с друго. Сравнимо с 5 месеца зима ....

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: