Всички имаме коли, нали ?
toolegittoquit - майстор
Chefo77 написа:
Това е от нещата, които НЕ МОЖЕШ да забравиш...И недей забравя, че аз не ходя с една чантичка с 2 отвертки, макетен нож и клещи...
И баща ми е служил и все още е жив. И той се чуди да си спомни какво е това.
Аз не ходя с 2 отвертки, макетен нож и клещи. Няколко топа кабел, флекс, дрелки, гаечни ключове, такер, чук и всякакви конектори са част от необходимото оборудване. За горивният филтър - мислех си, че е като на нормалните коли - отдолу. :? А това е второ филтърче, за всеки случай. :? :?
gogo7777 написа:
Така е......, Ноооо не на всяка цена.
По-малко пари за гориво на форделата, повече пари за бира и филе елена. :partyman: А газовият поялник си ми има 2 резервни чисто нови човки, които го чакат. :)
В Конрад ги продават на 1.50лв. Със сигурност това е различна цена от по десетина лева на човка, като на други места. Като то целият поялник е 20 и няколко.
Chefo77 - майстор
toolegittoquit написа:
Chefo77 написа:
Това е от нещата, които НЕ МОЖЕШ да забравиш...И недей забравя, че аз не ходя с една чантичка с 2 отвертки, макетен нож и клещи...
И баща ми е служил и все още е жив. И той се чуди да си спомни какво е това.
Аз не ходя с 2 отвертки, макетен нож и клещи. Няколко топа кабел, флекс, дрелки, гаечни ключове, такер, чук и всякакви конектори са част от необходимото оборудване. За горивният филтър - мислех си, че е като на нормалните коли - отдолу. :? А това е второ филтърче, за всеки случай. :? :?
Баща ми има една приказка: "Една патка мислила, мислила ... и накрая умряла."
Не е трябвало да мислиш, а да идеш да смениш всичко, което се сменя като вземеш "нова" кола, а именно - масла, ремъци, филтри. Алфата и Бетата на покупката. Казвам го, защото или не знаеш, или се опитваш да си измислиш оправдание. И в двата случая става дума за каруцарщина.
Не зная баща ти къде и кога е служил, но моят определено ги помни тези неща. И дядо ми щеше да ги помни, ако беше жив. Я питай по-възрастните тук, дали не знаят какво е ГСМ?
toolegittoquit - майстор
Chefo77 написа:
Не е трябвало да мислиш, а да идеш да смениш всичко, което се сменя като вземеш "нова" кола, а именно - масла, ремъци, филтри. Алфата и Бетата на покупката.
Мисля, че поучения не ми трябват. А след като 10 пъти се спомена, едва ли има някой, който не го знае. Иначе на чужд гръб е друго, защото не ти струва ангренажният комплект 200лв. И не си ги сменял всичките тия неща преди 4 месеца на друга кола. Излишни работи пишем.
Коментирам за горивото и разходите. Не си само ти да работиш, не си само ти да носиш неща в колата. Обаче някои от нас не може да ползват градският автобус.
Chefo77 - майстор
toolegittoquit написа:
Chefo77 написа:
Не е трябвало да мислиш, а да идеш да смениш всичко, което се сменя като вземеш "нова" кола, а именно - масла, ремъци, филтри. Алфата и Бетата на покупката.
Мисля, че поучения не ми трябват. А след като 10 пъти се спомена, едва ли има някой, който не го знае. Иначе на чужд гръб е друго, защото не ти струва ангренажният комплект 200лв. И не си ги сменял всичките тия неща преди 4 месеца на друга кола.
Ами не, не ми струва 200 лева. На Роро е почти 500. 2 ремъка, 3 ролки и труд за всичко, защото двигателят се разцепва от двете страни. И това не ми попречи да сменя всичко, и то с не най-евтиното на пазара. Не с турско Dayco, нито с китайско ЧуанДжу. И провери разликите в цените между Agip i-Sint 10/40 и М10Д.
Та какво разправяше за цените, нещо по-скъпа поддръжка ли имаха твоите коли?
И ако трябва, още 10 пъти ще го кажа (и не само аз), за да разберат всички колко компетентен е човекът, който дава съветите ...
toolegittoquit - майстор
Chefo77 написа:
И ако трябва, още 10 пъти ще го кажа (и не само аз), за да разберат всички колко компетентен е човекът, който дава съветите ...
Повтаряй и се хвали с това, че помниш нещо, което никога няма да ти трябва в живота, а аз съм го пропуснал покрай ушите. И че трябва да се изцепи някой, вместо да използва думата бензностанция.
Въобще не ти знам какъв ти е Роувъра, нито всъщност особено много ме вълнува. Ама въобще. Факт е, че направих непредвидени разходи. Твоите си ги предвидил предварително. Когато почнеш да правиш извънредни разходи, пренасочваш финансови средства от други пера и се получава неприятно. Ама много добре знам кое с какво е трябвало да се смени и стана. И акъл не ми трябваше, а пари.
Chefo77 - майстор
toolegittoquit написа:
Chefo77 написа:
Повтаряй и се хвали с това, че помниш нещо, което никога няма да ти трябва в живота, а аз съм го пропуснал покрай ушите. И че трябва да се изцепи някой, вместо да използва думата бензностанция.
Ами не - не само не си го запомнил, ами не си го и разбрал - ГСМ НЕ означава бензиностанция. ГСМ има във всяка фирма, която разполага с технически парк от повече от една баничарка. Ама ти откъде да знаеш, ти си скаран с автомобилите ...
И кое да помня - че си каруцар ли? То си е за теб. 10-те пъти беше за това, че човекът, който не сменя филтри, дава "компетентни" съвети...
toolegittoquit написа:
Въобще не ти знам какъв ти е Роувъра, нито всъщност особено много ме вълнува. Ама въобще. Факт е, че направих непредвидени разходи. Твоите си ги предвидил предварително. Когато почнеш да правиш извънредни разходи, пренасочваш финансови средства от други пера и се получава неприятно. Ама много добре знам кое с какво е трябвало да се смени и стана. И акъл не ми трябваше, а пари.
Кое не знаеше - че като се купи кола, се сменя това и онова ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ли? Последно - знаеше ли, или не? Че нещо се обърка, си мисля ...

И виж кой изтъкна за чуждия гръб и 200-те лева :wink:
toolegittoquit - майстор
Chefo77 написа:
ГСМ НЕ означава бензиностанция.
В тоя контекст нямаше какво друго да означава. И много добре знаеш това. За другото - пари трябват, акъл не съм искал. На предната щом съм ги сменил, дали не съм знаел, че трябва?
Chefo77 - майстор
Мда, в този контекст точно това имаше предвид Гого. Само дето ти изобщо не я знаеше думата, после вдяна...
Ти много неща "знаеш, че трябва", ама все няма с какво. Ами който има брада, ще му трябва и гребен. Никой не е виновен, че си пуснал брада без да предвидиш как ще я сресваш. Ти какво мислиш - че на другите им е розово ли? Да си видял някой да реве като теб?
nikolovvd - майстор
Да ама тинки като се стопли времето и започне да кара с олио от фритюрниците на кварталната кръчма ще се сцепите от завист, а той ще си бръмчи за без пари. :shock:
И следващата му кола ще е Форд Сиера с верига и няма повече да сменя ремаци. :supz:
gogo7777 - майстор
И следващата му кола ще е Форд Сиера с верига и няма повече да сменя ремаци.
А след Сиерата ще е Таунус. Ако редеше приоритетите наопаки сега щеше да мисли за Мустанг :wink: Да го закара на профилактика при някой "майстор" и ехидно да рече: "Ей и да смените шпонката"
в този контекст точно това имаше предвид Гого
Ама аз не съм допускал, че Тинки няма да схване смисъла. Много ме кефи :-D

Тема "Измами с разход на гориво." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: