Ел. инструментите. Консумативи.
EDI - майстор
Определено за такер за конструктивни цели отиваме на съвсем друг клас машина.Ето това е сравнително евтин такер за по-големи пирони, но определено не става за дървени конструкции, каквито търсиш - http://www.servina.net/index.php?c=view_prod&stID=9968 .За такава работа или пирони с чука, както казва колегата или винтоверта с видии.
velinsl - специалист
Дървен скелет от греди 10х10см и 15х15см обшит с плоскости (гараж, стая, квото стане).
За плоскостите към скелета ще ми трябва по-скоро.
Chefo77 - майстор
За такава отговорна работа - ЗАБРАВИ за такер. Такерът от този вид е за да задържи плоскостта, докато я стегнеш с винтове.
nikolson - майстор
Абе тая работа иска пЕрон. Да правиш къща с карфици...Има такива пневматични чукове с пирони, ама нито цената им е такава, нито консуматива е евтин. Американците си коват техните бараки с такива, ама там се гони производителност.
velinsl - специалист
Далеч съм от идеята да кова греди за греди с карфици, по-скоро обшивните плоскости.
Здравейте,като цяло съм начинаещ:) ,изчетох цялата тема и все още се двуумя какво да си купя ,дали електрически такер минимум на 20 мм гвоздеи или пневматичен със компресор.В момента ми носят материал чам който е на летви със ширина 10 мм и си правех изделията със чук и звоздеи,но до 10 дена трябва да ми докарат 3 кубика топола направени пак на 10 мм летви ,въпроса е кой е най-оптималния вариант за мен,дали бъдещият такер ще се справи с това дърво и дали ще оставя следи по материала?Днес ходих в практикер и позяпах около 2 часа ,имаше само 2 ел.такера около 90-100 лв ,но момчето каза че не са били хубави и били само до 16 мм гвоздеи,а пневпатичния струваше около 70 лв щял да ми свърши работа по приказки на консултанта:).Компресорите бяха от цени 200 лв до 600 лв,предложиха ми най-евтения ,защото щял да ми свърши работа и поддържал 8 бара.Бихте ли ме насочили кои марки изпитани препоръчвате за ел и пнев такер и компресор евентуално.На ден ще забивам около 500 гвоздея ,благодаря на отзовалите се.
Chefo77 - майстор
Електрически срещу пневматика е все едно да сравняваш с какво да си пренесеш покъщнината - с комби или с камионче. Пневматиката е несравнимо по-мощна! И не оставя следи, откатът е в пъти по-малък от този на електрическия такер.
Компресор 24/25 литра и Makita AF505 - това ти трябва. Има и по-евтини такери, разбира се, но тази Макита ти предлага удобството на профи техника на доволно ниска цена.
Kumay - майстор
Послушай Чефо! Той има Makita AF505 от години и знае какво представлява. Здрав, надежден и не на последно място удобен да работа.
olelemaiko - специалист
Kumay написа:
Послушай Чефо! Той има Makita AF505 от години и знае какво представлява. Здрав, надежден и не на последно място удобен да работа.

Вече и с електронен магазен!
Kumay - майстор
olelemaiko написа:
Kumay написа:
Вече и с електронен магазен!
Благодаря! :lol:

Тема "Такер (пистолет) за пирони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: