Всички имаме коли, нали ?
galin56 - специалист
Стига бре, сега цената на нафтата се ядва. За 10 лева ходя до София и обратно (120-130км при 5л/100км). С рейс ми е по-скъпо, а и мога да кача още 3-ма човека. И тогава излиза по 2,50 :) Градско лапа повече - все пак колицата е 143 коня ама то пълно щастие няма. Горивото се ядва другите разходи са гадни, тоя месец гражданска и преглед, другия 4 летни гуми, по-следващия масла и филтри(при положение, че се не троши [-o< )
toolegittoquit - майстор
Chefo77 написа:
Ъъъ, по-добре недей разчита на него
Ми нови ремъци, нова гарнитура, "нов" стартер, нов антифриз, ново масло, нови филтри... :)
galin56 написа:
Стига бре, сега цената на нафтата се ядва.
И все пак, ако можеше да взимаш над 15 стотинки/литъра надолу като цена, нямаше ли да искаш? Все пак при 10,000км на година това са 1500лв. Които 1500лв са ти гражданска, технически, винетка, преглед и 4 нови гуми. Моята е много здрава, за това нося тресчотка, гедоре, комплект гаечни ключове, 2 крика, спрей за старт, силикон, тел, изолир, болчета, пожарогасител, резервен акумулатор и 15 резервни крушки. Както и 2 включвателя за стартер и кабели за подаване на ток..
gogo7777 - майстор
Ми нови ремъци, нова гарнитура, "нов" стартер, нов антифриз, ново масло, нови филтри...
Приятно съм изненадан :wink:

Към ЗИП-а има ли и въже
Последна промяна от gogo7777 на вт мар 29, 2016 12:45 am, променено общо 1 път.
toolegittoquit - майстор
gogo7777 написа:
Приятно съм изненадан
Недей. Никога не съм искал да имам нещо неуредено. Всичко опира до моментни възможности. Другата бях я обслужил перфектно. И ме беше много яд, като хвърлих толкова труд и лев, за да я скрапирам. И там бяха нови ремъци, масло, филтри, датчик тпс, температурен датчик, ремонтен комплект за дебитомер, маркучи, чисто нов акумулатор, читави гуми, парно, шибедах, ел.стъкла - абе кукла бях я направил спрямо състоянието, в която бях я взем.
Поне акумулатора си го прехвърлих на тая кола. Като няма калпав стартер с огромен ток, вече не пада при въртене.
p.v.x - майстор
toolegittoquit написа:
и 15 резервни крушки.
:shock: За отопление ли ги ползваш тези крушки , или украсяваш колата като коледна елха.Така или иначе , нали зимата не я караш. :lol: :lol: :lol:
gogo7777 - майстор
Другата бях я обслужил перфектно. И ме беше много яд, като хвърлих толкова труд и лев, за да я скрапирам.
Важна е поуката..... :wink:
Последна промяна от gogo7777 на вт мар 29, 2016 12:49 am, променено общо 1 път.
toolegittoquit - майстор
p.v.x написа:
За отопление ли ги ползваш тези крушки , или украсяваш колата като коледна елха.
Не. Свалих ги от VW-гена. Стопове, мигачи и фарове колко крушки са според теб? Просто си ги пазя в колата. Че ако имаш изгоряла крушка и те спрат - или я сменяш пред полицаите или има глоба. Половината крушки са нови Hella, които сложих, понеже другите не ме кефеха.
p.v.x - майстор
toolegittoquit написа:
Просто си ги пазя в колата..
:shock: Не се хвали така в публичното пространство...че имаш 15 резервни крушки в колата.Ще вземат да ти я откраднат...за едните крушки.Ще докараш инфаркт на някой крадец като разбере каква кола..беля е откраднал. :lol: :lol:
stoianov_n - специалист
p.v.x написа:
:shock: За отопление ли ги ползваш тези крушки , или украсяваш колата като коледна елха.Така или иначе , нали зимата не я караш. :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :prayer:
nikolovvd - майстор
stoianov_n написа:
... трансформаторно масло и всякакви бъркочи съм виждал...
Аха-а-а! Затова ли преди 3 години центъра на Царево остана без ток.
Явно бяха източили маслото на трансформатора от трафопоста и като няма кой да го охлажда, той се запали. :)
toolegittoquit написа:
Не. Свалих ги от VW-гена.
Ако погледнеш оригиналните крушки на Форда ще видиш, че са на 14.4V и обикновено "живеят" по 15-20 години без проблем, така че си се прецакал. Като возиш толкова стъклария и инструменти в колата се вкарваш в излишен разход на гориво! :)

Тема "Измами с разход на гориво." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: