Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
kalin.kraev - специалист
Ел.присъединяване 6-ти разряд :-D

Прикачен файл

FB_IMG_1458584347354.jpg
FB_IMG_1458584347354.jpg (25.37 KиБ) Видяна 2270 пъти
FM STEREO - специалист
Колеги съфорумци,скоро един познат на брат ми му споделил,че от ЧЕЗ са подменили външното табло на улицата с ново на което е поставен СОТ и достъп до предпазителя няма,вероятно поради някакъв проблем той пада и се налагало често да ги вика за да го включват. Ключове за врата не давали,тя била с прозорче за да може да се отчита електромера,но достъп до предпазителя няма.
Искам да ви попитам имат ли право ЧЕЗ на това? Според мен не е редно,достъп до АП-то трябва да има,пък нека си му слагат СОТ.
p.s Старите табла бяха с две врати,едната осигуряваше достъп до въпросното АП и показанията на ел.мера,другата беше заключена и се отваряше само то техниците на ЧЕЗ.
Andri01 - майстор
Нямат право! Достъпа до АП е за собственика,може и с ключ да е. Да отива в ЧЕЗ,ама не при портиера,а при някой началник и да ме вдига "валянката"!
Krass - майстор
Имат право. Отпусната е определена мощност за тази партида, и е поставен предпазител оразмерен за нея. При надвишаване на тази мощност, предпазителят изключва. Трябва да се заяви по-висока мощност, и ако има възможност, ще сменят предпазителя със съответстващ. Говоря за този преди електромера.
FM STEREO - специалист
Става въпрос за този след електромера.
nick71 - специалист
FM STEREO написа:
Става въпрос за този след електромера.
Аз също имах подобен случай, таблото беше на стълба пред къщата и няма достъп до АП,че се наложи виках мой познат от ЕОН-(тогава) сега Енергопро да отвори тбалото и да изключи предпазителя и после пак го виках да го включи :(
FM STEREO - специалист
Да,но на таблото имало сот и при отваряне на врата сота се задейства,то и аз имам познати в ЧЕЗ и може да се отвори,но не е там работата.
sirko - специалист
Е като има СОТ кво от тва? Вдигаш си АП-то като пич и си режеш салатката.
Krass - майстор
Отваряш и се скриваш зад ъгъла. Ако не дойдат, сменяш бушона и си ОК. Ако дойдат, почваш да псуваш невъзпитаните хлапета от съседния блок :lol:
FM STEREO - специалист
:-D :-D :-D Ха ха,мисълта ми беше че не редно да ограничават достъпа до предпазителя,иначе начини много. :wink:

Тема "ЕЛ. АБСУРДИ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: