inspo написа:8180Колега,
Никъде не съм казал,че пешеходците не трябва да спазват правила.
Просто те могат да бъдат всякакви, а и са в беззащитна позиция на пътя.
Затова шофьорите трябва да ги пазят.
Точно в тази тема мненията ти ми бяха полезни. Май промених (по памет) някои свои твърдения или поне не ги считах за "безусловни".
ЗА ДИСКУСИЯТА - по Закон и пешеходците са длъжни да ВНИМАВАТ и преценяват обстановката!
Съгласен, че са различни. Но моите наблюдения показват, че немощните и ограничените са по-внимателни от тези, които БИХА могли (и са длъжни) да си ПРОЧЕТАТ ПРАВАТА И ЗАДЪЛЖЕНИЯТА, И ДА ОЦЕНЯТ обстановката. За наше и тяхно "благо".
Докато горното се неглижира от властите - няма оправия.
П.П. Мен ме е псувал пенсионер на вид (достатъчно подвижен за да ме изненада) защото съм спрял със скърцане на гуми и съм го уплашил!? Е, чел ли е, преценил ли е, както е по Закон.
Е не - мисли си, както множеството (и теб), че не е негова работа - той има само права.
Andri01,
Въпросът ти сигурно е за Раздела, но май не е по Темата.
И мен ме е вълнувал и не стигнах до никъде - разни вътрешни Наредби, Специални акции по Заповеди и пр. "секретни" условности - и се отказах. Започнеш ли да се "открехваш" на тази тема, със сигурност ще се сдобиеш с Акт (за нещо, напр. "неподчинение"). Бях започнал подготовка за "възражения по Акта" на тема, как те спират, представяне, униформа - фуражки, жилетки и пр., наряди, заповеди за конкретния участък, раб. време и под.
Не са изрядни почти винаги, но се консултирай предварително със специализиран адвокат в тази насока. В ЕНергото и ВиК е същото, ама тия (трудно ще си изясниш кои са - "кой кога те спира") дои (май) нямат "орган" над себе си.
Интересна Тема, ако стигнем до практически насоки.