Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
moimoimoi - майстор
а като изключиш ключа лампичката му спира ли да свети?
ако пак продължава да свети то трябва да размениш кабелите вход и изход на ключа
т.е. ако си разменил вход и изход на ключа лампичката му свети постояно независимо дали е включен или изключен.и така като го гледаш че свети да си мислиш че е включен а всъщност е изключен .
Изображение

Изображение

Ето го положението и при мен. Дали термозащитата се е включила, защото я натисках с пълнител на химикалка и не чух пукване... трябва да ли опитам с нещо по-тънко?

На първата снимка се вижда къде свети фазомерът - това е единственото място по ключа където фазомерът светва. На останалите 3 гнезда - няма никой. Иначе казано свети на сивия кабел на входа. Също по кабелите, които влизат в бойлера - никъде не светва.

Поведението на ключа е коректно - свети на 1 и не свети на 0.
iliya_i - майстор
vspiridonov написа:
това е единственото място по ключа където фазомерът светва.
Пак повтарям - дефектен ключ.
Инъче при включено положение трябва да има фаза и на другия със този цвят. Но обърни внимание, че там кабелната обувка не е влязла добре в перото. Също двете входни обувки на ключа са прегряти от стапянето на стария ключ и трябва де се сменят.
Junak - майстор
А този черния изолирбанд откога е :?
shadow__01 - майстор
След като смениш ключа си занули бойлера! Крайно препоръчително е, дори задължително.
toolegittoquit - майстор
Ключът може да се измери с мултимер включен на проверка на верига/диоден тест. Нагревателят може да се измери с мултимер на функция омметър. Кабелите може да се измерят с диоден тест. Напрежение може да се измери с мултимер на функция измерване на напрежение.
Толкова ли нямате един мултимер? Толкова ли в железарията не продават китайци DT, които са копия на Mastech за по 6-7лв?
hidrazin - майстор
toolegittoquit написа:
Ключът може да се измери...
Ще ме извиняваш ама кат ти гледам аватара ме побива страх...!!!
Ще ти се пръсне гуглата бре. :lol:
:partyman:
p.v.x - майстор
hidrazin написа:
toolegittoquit написа:
Ключът може да се измери...
Ще ме извиняваш ама кат ти гледам аватара ме побива страх...!!!
Ще ти се пръсне гуглата бре. :lol:
:partyman:
То от много акъл.... :-D :lol:

По темата...този бойлер си е направо трепач в пълния смисъл на думата. :-D
kozl - майстор
Спиридонов има само фазомер. Дори и пробна лампа няма. Щом фазата влиза в ключа и не излиза, значи там се крие фазовата загуба. Ами сещам се за метод за проверка само с фазомер... Но първо занули казана от болчетата с жълтозелените жици към лустерклемата с нулевия проводник.
На какъв предпазител е захранен бойлера?
Намери начин да си монтираш бойлерно табло и не ползвай този ключ. Моятя оценка за тези ключове е, че са боклуци.
Andri01 - майстор
Не прочетох всички мнения до тука,но само с фазомер трудно ще оправиш бойлера.Най-адекватния съвет - потърси някой приятел,който разбира от тази материя.Ако нямаш-има фирми,частници,занимаващи се с електроинстлации и ремонти. От акъли във форума,само може да направиш някоя бела.

Тема "Бойлер Теси - индикатор не свети и не топли" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: