• 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 48
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
gogosto - специалист
Супер NASIO точно така си го представях и аз, но ми се струваше много трудно да пробия тези канали в оста. при мен е над 170мм дължината на канал и мисля, че няма да мога да го пробия. Ти как го дупчи и колко е твоята дължина ф6 ли е дупката. На този етап нямам намерение да правя маслено охлаждане, но това не ми пречи да разсъждавам върху него за да съм подготвен, ако се налага.
Готов съм с основните сглобки качих вече корпуса върху редуктора, остана ми да заваря всичко здраво и ще сложа снимки. После шлайфане на матрицата и тестове :)
NASIO - специалист
Да 6мм.Търси дълги бургии.Аз бургиите си ги поръчвам от една фирма в Габрово "инсрумент комерс",имат и супер дълги,може да ги видиш в саита им
NASIO - специалист
Някой има ли представа каква е разликата в матриците за различни видове дървесина и има ли въобще разлика? Мисля да направя и една сушилня за трици(общо взето проста работа)проблема ми е какъв искрогасител трябва се сложи на печката.Мисля си за 2-3 прегради и някаква неръждаема мрежа.Надявам се ако някой е виждал да помогне
gogosto - специалист
От това което съм изчел извода ми е, че колкото по твърда дървесина толкова по малък градус на конуса. Като средния мисля е 16 градуса. А сушилнята ще ми бъде любопитно и на мен да я видя направена и обсъждана с подробности. Виж я на сръбския сайт дето е дал дизел там я има с снимки и ми хареса направата и.
Ето и аз малко снимки да сложа на финала съм остава само шлайфането на матрицата да направя и после теста

Прикачен файл

IMG_20160402_1747291.jpg
NASIO - специалист
Здравей gogosto!Хвърляй поцинкованите болтове и ги замени с истински най-добре автомобилни.Притискащите отпред да са освободени щото като се подбият няма развиване.Също ако питаш мен не е лошо да сложиш по една здрава пружина под двуграма на оста за да избегнеш триенето на ролките в матрицата ако остане без материал.
gogosto - специалист
Тези идеи за изваждането на материал от притискащия болт и пружината ще ги приложа веднага, но болта притискащия може да е смешно ама се наложи да ги правя на струга. В Перник в крепежни елементи нямаше болт 12х1.5х80, а резбата бе нарезана и от по голям болт го правихме, то се вижда колко голяма е главата на болта.
NASIO - специалист
gogosto понеже виждам че си пред стартиране ще е добре да сложиш един магнит над ролките.
Аз още на първия опит съм пуснал без да усетя една видия и доста поразии ми направи.Ако вече си я стартирал дай резултати.
NASIO - специалист
Понеже повечето съфорумци се занимават с гранули от слама мисля че някой може да каже дали с влагомер за зърно може да се мери влагата на трици.Разликата в тези които видях е че този за зърно мери до 30% а другия до 60%.Цена: зърно 50€ трици 136€
gogosto - специалист
NASIO за искрогасител си купи телчета за чинии неръждавейка те се ползват успешно за тази цел. Аз гледам влагомер отдавна и е този съм си харесал и цената му е 100на лева http://www.aliexpress.com/item/Wood-Saw ... 79667.html
Помагайте с идеи за шлаифането на матрицата закъсах го. Опитах с водна шкурка, като разрязах един стоманен електрод на дължина около 8см слагам няколко навивки - колкото да влиза в дупките и с високооборотна бормашина въртя по 30на секунди на дупка - като матрицата потопих в вода за да работи шкурката по добре, но резултата е почти нулев не мога да различа след измиване кои съм шлайфал и кои не, а шкурката най много на 5 дупки се къса и нова слагам - 280 водна с нея мислех да почна и с 500 да завърша. Да ама не както казваше Бочаров :( . Сега съм приготвил кварцов пясък дървени стърготини и масло ще опитвам с него да видя какво ще се получи. дано успеха с тях да е по-голям. Между другото ъгъла който съм дал 16 градуса е ъгъла на заточване, а ъгъла на самия връх е 32 градуса ето снимка за да бъде по прегледно, взета е от http://www.samsvojmajstor.com от втората страна матрицата я правих с такъв градус - 22 или заточване на бургията на 11 градуса.

Прикачен файл

gradus konus.jpg
gradus konus.jpg (39.16 KиБ) Видяна 2189 пъти
NASIO - специалист
Това с тел за чинии ми хареса,мисля че ще свърши работа.Иначе за матрицата да ти кажа честно направо не виждам как някои правят дупките "огледало" само с бургия и шкурка.Сигрно за гранули върши работа ама при пелетите тоя номер не минава. Мога да кажа че и аз доста шлаифах но винаги остават едни драскотини като резби които нямат шлаифане.Без да преувеличавам мога да кажа че за бургии,раибери и зенкери съм дал повече пари отколкото струва една средна матричка.Ама тоя пусти инат да докарам нещата докрай не ми дава мира.Засега най- добър резултат като гладкост постигнах като пробивам с кобалтова 5'6мм и след това без да разхлабвам матрицата само сменям инсрумента и оборотите (за раибера около 20-30об. и масло) минавам един райбер 6мм.Иска ми се преди райбера да прасна и един зенкер 5'8мм само че още не съм намерил.Конусите ги правя с конусни зенкери купих един около 20 и един около 30 градуса. Понеже тази смяна на инструмента също е изнервяща мисля да взема 2-3 бързо сменяеми патронника всеки с различен инструмент и тогава само щрак-щрак и готово. Тогава вече си струва да се удари една шкурка колкото за авторитет.(нали никой не си мисли че там където правят рингови матрици колкото половин човешки ръст с хиляди дупки ще седне някой глупак да шлайфа една матрица 2-3 месеца) Според мен също е много важно да се пробива на фреза или стабилна бормашина с автоматично подаване.Най-добре CNC фреза ама за нея няма смисъл дори да говорим. При ръчното поради неравномерното подаване бургиите се огъват и нещата стават още по зле.В твоя случай ако си пробивал с 6мм най вероятно дупките да са ти 6'1 6'2 затова мисля че най-добре да прекараш един райбер 6'5мм и тогава да ги полираш.Другия вариант е готова матрица (на мен за ф310 ми искат 900лв от лагерна стомана)щото ако сложиш всичко на кантара:материал, отгряване, струговане, пробиване, закаляване, и шлаифане повърностите след закаляване почвам да се замислям дали си струва мъките.Само че първо ще отскоча до Пловдив и Асеновград да видя какво им е качеството.А и водната шкурка има много слабо покртие и лесно се къса. Толкова не съм писал откакто бях войник .Казвай какво правиш?
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 48

Тема "Машина за пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: