• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Здравейте,

Моля за съвет с какъв материал да се измаже тази ужасия - става въпрос за таван на тоалетна в панелно жилище, където при смяна на щрангове "майсторите" са си оставили ръцете. Освен това има и много чести течове от съседите отгоре:

Изображение

Благодаря предварително!
Прикачен файл:
2016-03-13 10.11.46.jpg
2016-03-13 10.11.46.jpg (60.56 KиБ) Видяна 2427 пъти
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
ТОВА не се измазва, ами се затваря. И гаДното си остава зад лесната новичка картоненка стена.
Верно е ужасия. Ваш ли е апартаментът? Мери там някъде ли са скрити? Ръцете ви десни ли са или ще викате майстор?
Няма да викаме майстор - аз имам една дясна ръка, гаджето даже две, мисля да ни стигнат, само не знам с какъв материал, така че ако може и да не тече...
Картонът е ясен за после, с отворче за водомерите и така. Досега бях на квартира тук, но вече ще си е мой апартаментът.
torbalan - Дървен философ
Ако има течове - първо те трябва да се отстранят.

Както и да го скриеш - тече ли, скоро пак ще се разруши...
Първата стъпка е откриването на течовете, така че приеми разкъртеното за бонус :)
Ами течът идва от съсед на последния етаж (т.е. един етаж над нас), но там никога не си отварят вратата, така че няма как да се види на място какъв е проблемът
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Малко ми бе странно, но едно такова нещо го затворих с картон без да спирам течове. Направих си куфарчето с ревизийките за мильоните кранове. Напълних другото пространство с вата да не чувам тръбите и това беше. Влагата си остана вътре. 5 години. Неин си проблем
p.v.x - майстор
n_a написа:
Малко ми бе странно, но едно такова нещо го затворих с картон без да спирам течове. Направих си куфарчето с ревизийките за мильоните кранове. Напълних другото пространство с вата да не чувам тръбите и това беше. Влагата си остана вътре. 5 години. Неин си проблем
Колежке..съобразявайте се , какви съвети давате.Как така затваряй , и не ме интересува.Там живеят хора. Както отгоре , така сигурно и отдолу.. [-X Тази вода да не воден дух ,че да изчезне.
Теча задължително трябва да бъде отстранен.И тогава да се прави каквото е необходимо.
Има си дом съвет , домоуправител...не знам гадая.Нека автора да каже...
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
p.v.x написа:
n_a написа:
... какви съвети давате.Как така затваряй ..
Не е съвет. Още се чудя къде отиде тази влага. А възможно е да е била як конденз и с ватата да съм го предотвратила, знам ли.
p.v.x - майстор
n_a написа:
Още се чудя
Не се чудете , а мислете преди да пишете. :partyman:
Ни домсъвет, ни домоуправител... Съседът е с психическо заболяване, но се надявам някой път да го засека навън (когато е в ремисия), за да видим защо тече така.

Съседите над нас са затворили техните тръби с нещо като шкаф с вратички (от гипсокартон, предполагам) и изобщо не разбират, когато има теч, но щом водата стига и при нас, значи и при тях има, просто не я виждат.

Иначе като цяло в целия апартамент по таваните на външните стени се появи и проблем с мухъл, точно където е изолацията, та затова не смея да рискувам с допълнително събиране и задържане на влага.
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос измазване на таван" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: