Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
fore - майстор
Манечък е този апарат, поне от снимката така ми се струва.

Аз направих друга щуротия. Оригиналната кутия на инвертора- доста голяма и набих мостови трифазни кабели- от 1то жило по протежението на горните капаци. Така се получиха две рамки и там захванах ремък. Вътре слагам инвертора + кабелите, елетроди най различни видове, телени четки, чукче, удължител 10 метра х 2,5 квадрата трижилна тройка разклонител. Обаче не го направих от гумен термо кабел и се прогаря. Та гледам да е далече от заварката. Абе спестих едни пари.........А и върху него маската от кра-крато. :wink: Става тежко като Саксията :prayer:.
През рамо и да патува. Естествено разтоваря ли излишните работи ще стане прилично за носене.
gogo7777 - майстор
Да са ми честити новите придобивки, електрожен 190А от Панайот и соларна маска от Драгозов.
Дълга, безпроблемна работа :) . Шланг за аргон хич няма да ти е излишен....за кабелите най-функционално според мен е 5 метра за ръкохвадката и 3 за масата, възможно най-тънки и еластични.
agj - майстор
pansim написа:
Някаква истина има в думите ти. Но пък тези които заваряват тръби са на друго мнение. Те си искат дистанционно, и знаят защо :wink:
Така е !Дистанционното е важна екстра за тръбарите и не само за тях , но не винаги е нужно да се ползва с 20 метра кабели!
Освен това силно се съмнявам че любител заварчик ,каквито са почти 100% от хората тук,ще тръгне да дава луди пари за подобна екстра.А пък и букса за дистанционно е голяма рядкост в евтините апарати които притежават по голямата част от съфорумците .
здравейте и от мен.имам конкретен въпрос.
та спешно ми трябва малък/като размери/ и лек/колкото по-лек толкова по-добре/ апарат с който да мога да заварявам безпроблемно с базични електроди до ф4 включително,макар че ф4 ще ми се налага да използвам сравнително рядко.
ориентирал съм се към:
1.deca starmicro 205-причината е че е доста лек,мога да го взема на цена около 370лв заедно с кабели и най-важното по-назад в темата прочетох че колегата Панайот(Pansim),казва че машинката е ремонтопригодна и заварява доста добре.отделно имам много добри лични впечатления от търговеца който го предлага.
колебанията ми са че нямам някакво по-обстойно инфо.
2.ИЗА 190А-причината е че доколкото разбрах е доказано качествен и заваряващ много добре+произвежда се от гореспоменатия колега за който оставам с впечетление,че е доста можещ,разбиращ и коректен човек.
тука колебанията ми са че е малко по-тежък и че сервиза не е в софия.
3.DEL MMA 200D-тука въпросът ми имали т.нар форсаж на дъгата,защото в описанието на машинката не е споменато.
като минус /лично за мен/-малко по-високата цена.
ще се радвам да получа РЕАЛНИ мнения и коментари.
agj - майстор
so19 написа:
здравейте и от мен.имам конкретен въпрос.
та спешно ми трябва малък/като размери/ и лек/колкото по-лек толкова по-добре/ апарат с който да мога да заварявам безпроблемно с базични електроди до ф4 включително,макар че ф4 ще ми се налага да използвам сравнително рядко.
ориентирал съм се към:
1.deca starmicro 205-причината е че е доста лек,мога да го взема на цена около 370лв заедно с кабели и най-важното по-назад в темата прочетох че колегата Панайот(Pansim),казва че машинката е ремонтопригодна и заварява доста добре.отделно имам много добри лични впечатления от търговеца който го предлага.
колебанията ми са че нямам някакво по-обстойно инфо.
2.ИЗА 190А-причината е че доколкото разбрах е доказано качествен и заваряващ много добре+произвежда се от гореспоменатия колега за който оставам с впечетление,че е доста можещ,разбиращ и коректен човек.
тука колебанията ми са че е малко по-тежък и че сервиза не е в софия.
3.DEL MMA 200D-тука въпросът ми имали т.нар форсаж на дъгата,защото в описанието на машинката не е споменато.
като минус /лично за мен/-малко по-високата цена.
ще се радвам да получа РЕАЛНИ мнения и коментари.
А защо в избора ти не съществува модел на ВИКИ Б? Това че няма представител във форума или пък че ти не познаваш търговец който ги продава не означава че са за пренебрегване !
не че пренебрегвам някоя фирма или производител просто мисля,че изброените 3 машинки биха ми свършили най-добра работа,пък и викито просто мисля че по нищо не превъзхожда горните машини,поне изата и делът съм сигурен че не са по-лоши от викито.
и да за мен е много важно да съм сигурен че купувам от сериозен и отговорен търговец,а за викито се е случвало да чувам оплаквания от хора на които имам доверие.
koveslav - майстор
so19 написа:
не че пренебрегвам някоя фирма или производител просто мисля,че изброените 3 машинки биха ми свършили най-добра работа,пък и викито просто мисля че по нищо не превъзхожда горните машини,поне изата и делът съм сигурен че не са по-лоши от викито.
и да за мен е много важно да съм сигурен че купувам от сериозен и отговорен търговец,а за викито се е случвало да чувам оплаквания от хора на които имам доверие.
Оплаквания можеш да чуеш само от конкурeнцията им.Машините на Вики-Б имат само един недостатък-скъпи са.Работят си прекрасно и с базични електроди,дори учудващо по-добре от много други.Аз го казвам като работещ с тяхна машина.Около мен има и други техни машини,скоро работих и с тяхно телоподаващо.
pansim - майстор
Имам клиент който замени ВИКИ-Б 170А с мой инвертор. Защо - аз няма да коментирам.
Пише в другия форум...да не казвам сега кой че да не стане проблем с рекламна цел При интерс на ЛС.
Колега - какъв е проблема че сервиза не е в София. При мен идват инвертори за ремонт даже от Русе...пък ти за една София...ама както и да е.
DECA 205 всъщност е с максимален ток 170А. За 4мм базичен е на границата.
Успех в избора!

Ето колко тежи 190 амперовата машина.

Прикачен файл

IMG_20160404_095901.jpg
така, първо искам да благодаря на колегите aig_welding и pansim за предоставеното инфо относно машините които предлагат.
реално се оказва че и трите машинки са със почти сходни размери,така че деката отпада,поради по-малките си възможности.
тези дни като взема пари и окончателно реша кои от другите два апарата да взема ще се похваля с придобивката.
а относно сервиза не че е някакъв кой знае какъв проблем,даже предполагам че няма и да се стигне до него,поне близките 5-6 години..........
agj - майстор
Е щом избора ти вече се заключава между тия двама производители !
То според мен по добрия избор е aig_welding !

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: