Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
pansim - майстор
А случайно да имаш лични впечатления от работа с двете машини?

Личната ти неприязън към мен е известна на всички четящи този форум. Човека питаше за РЕАЛНИ впечатления от машините, а не за преразказ по картинка.

Имам и едно предложение към всички - купувачи, търговци или просто интересуващи се от заваръчна техника. Нека всеки който предлага нещо, да бъде така добър да пуска и две-три снимки със свален капак на машината.
Така ще може да се отсяват китайските клонинги от останалите. Защото ми омръзна едно и също да говорим...
fore - майстор
Лошо няма, даже напротив относно предложението на Пансим по горе.

То че нещата са като скрита реклама на Нескафе посред Пловдивският панаир...........лично за мене е без значение. Може само да науча нещо повече. :partyman:

Но Пансим, по повод на предложението ти по горе, твоята машина не съм я виждал без капак. Може и да съм пропуснал стриптиза, но няма спомен да съм я виждал поне аз.
Просто за да бъде всичко равнопоставено.
pansim - майстор
Поогледай назад във форума. Има снимки.
dragozow - майстор
То не че като си я видял с капак е голяма полза. Повечето хора не гледат под капака, там е работа на производителя/сервиза.
fore - майстор
Е да де, ама като купиш машина с два транзистора на кръст вътре, после ходи я ремонтира ако щеш и при най големият спец.
Не е ли така.
DMN - майстор
За, който му е интересно, ще съблека моя, който взех миналото лято - ММА200L(хасковско-китайски).
Прикачен файл:
01.jpg
Тук аз съм махнал плочката за да видя какви са транзисторите - 12бр - 23N50E и 12бр. двойни диоди D92-02:
Прикачен файл:
03.jpg
това е от другата страна:
Прикачен файл:
04.jpg
а това е осцилограма на напрежението преди да бъде изправено от диодите:
Прикачен файл:
05.jpg
И сега да кажа, че не съм никакъв заварчик и не мога да дам мнение как работи спрямо други апарати. Заварям за себе си и съм доволен засега. Дават го за 200А, аз измерих макс.ток с амперклещи с електрод 4мм - 180А, което мисля, че е добре предвид произхода. Реално на мен с повече от 120А не ми се налага да заварям, така че не го мъча да краен предел, а и рядко ми се налага да правя заварки.
И определено е добре за много неща да се види какво има под капака(не само за електрожен, а за много други неща), за съжаление обикновено това става, когато вече си го купил, щото като видиш какво има вътре, може и да не го вземеш, ако знае човек какво да гледа де :partyman: .
fore - майстор
Баце, чакай че ме стресна бе ! :rolleyes: В първият момент като го видях и викам -моят апарат да го ева пак се е появил от някъде- призрака !

Това си е сериозна машина да знаеш от мене- ние дето неможеме да заваряваме, знаеме какво да купуваме ! :wink:

Само разликата е във филтровите кондензатори на входа- моите са 6 бр, а тука майче са 2 или 4. Незнма с какви стойности са ти обаче.
Колеги имам малко нужда от помощ защото не разбирам нищо от заварки и заваръчна техника. Искам да направя подарък на баща ми, електрожен. Заваря предимно ремаркетата на тировете ни, но може да се наложи и алуминиев резервоар да се оправи. Предполагам ми трябва нещо , което може да кара до 4ка електрод. Моля посъветвайте ме какво да му купя. От Бургас съм и ще се радвам да ме ориентирате къде да отида да му купя подаръка.
аз макар също да не разбирам от заваряване ти гарантирам че електрожен за алуминии нестава.........имам предвид кърпене на ал.резервоар.
виж огледай се за телоподаващо,инак с друго мисля че няма да е хич рентабилно,като начинание.
друг е въпроса че с парите за телоподаващо ще изкърпиш бая резервоари,тоест ако ал се налага инцидентно и много рядко по-добре на специалист,пък за подарък да си му купиш само обикновено електроженче.
dragozow - майстор
Интересното на някой да види транзисторите е именно за това, че повечето търговци лъжат с параметрите. Ако амперите са хасковски или такива от пазара в Асеновград, от битака и др., рядко са повече от половината написани. Та реално почти никой не ползва вкъщи 250 амперова машина, но си купуват такива с идеята, че ще имат поне 150 ампера. Тоест свикнали сме да ни лъжат. Понеже внасям генератори и други машини....там положението също е отчайващо, на генератор с номинален ток 2 kW лепят лепенка 6.5 kW, махат китайската лепенка и лепват една Honda. Клиента включва един електронен на генератора и всичко се окотва. Генератора естествено е най-скапания възможен, с алуминий вместо мед, скапани лагери, карбуратори и т.н. Получава се едно голямо нищо, но човека го е купил на далавера, без гаранция или с устна такава, търговеца го няма естествено, прави си друг сайт. За съжаление държавата го позволява това, вкарват се стоки без сертификати, без замервания на емисии и т.н. Някой може да си вкара атомна бомба ако си плати където трябва.

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: