• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Krasenpetkov - помощник
Здравейте колеги,

имам компресор (самоделка), който не е довършен и ми се ще да го вкарам в ред и да почна да си го използвам, но затова ще ми е нужна и компетенцията на някой, който е запознат с компресорите и техния принцип.

Компресора е недовършен, но си мисля, че не му остава много за да тръгне.. Човека, който го е правил почина и затова няма как да ми бъде обяснено кое и къде да свържа..

Пращам ви и снимки на въпросния компресор и изводи/входове

Благодаря предварително! :partyman:

Прикачен файл

IMG_2351.JPG

Прикачен файл

IMG_2350.JPG

Прикачен файл

IMG_2348.JPG

Прикачен файл

IMG_0269.JPG

Прикачен файл

IMG_0266.JPG
Andri01 - майстор
Това предполагам е охладител за въздуха? Ще издържи ли до към 9-10 Бар / със запас/ ,колкото е налягането на компресора? А иначе пътя е: въздушен филтър-компресор-охладител-ресивер. Ако охладителя е воден,тогава изхода от компресора отива в ресивера. Пуск-пресостат,контактор,пуск/стоп бутони.
П.С.: на снимките има нещо кръгло,зелен цвят,между компресора и охладителя.какво е то?
DundyTheCroc - майстор
Кръглото зелено прилича на електромагнитен вентил, с каква цел е там не ми е ясно.
Не бях виждал компресор с междинен охладител от този тип.
Krasenpetkov - помощник
Зеленото кръгло е електромагнитен вентил, чиято роля и на мен не ми е ясна.. както споменах така остана и няма вече кой да ми обясни защо е и бил предвиден там..
За момента компресора не е при мен, но в петък ще го докарам в софия и ще умувам над вашите съвети и въпроси.
Иначе охладителя трябва да издържи (би следвало да е избран такъв, който да издържи).

Ако съм разбрал правилно логиката "въздушен филтър-компресор-охладител-ресивер" то тогава в заснетия от мен принцип виждам, че неръждаемата тръба излизаща от компресора влиза в ресивера, без да преминава през какъвто и да е охладител (или поне на мен така ми изглежда) => охлаждането е водно
Така както е направено на мен ми липсва помпа, която да циркулира охладителната течност..

Благодаря много за мненията! :roll:
Ще се опитам да го преборя, пък дано не излезе някой сакатлък от цялата работа :rock:
torbalan - Дървен философ
Имам един работещ от хладилник, който се чудя на кой да подаря...

Ако ще ти върши работа - помисли.
Krasenpetkov - помощник
най-вероятно е било планирано да има и помпа за водното+разширителен съд, които ще трябва сам да си измисля и направя, което малко усложнява задачата.. Ако в думите ми няма никаква логика, то моля някой да ме поправи :-D
Andri01 - майстор
Щом охладителя е воден,значи магнет вентила е за водата ,минаваща през него. В такъв случай трябва имаш две тръби отиващи от охладителя до главата на компресора,а също така и разширителен съд за водата. А нагнетения въздух от компресора отива направо в ресивера. Да,прав си за циркулационната помпа.
Krasenpetkov - помощник
torbalan написа:
Имам един работещ от хладилник, който се чудя на кой да подаря...

Ако ще ти върши работа - помисли.
Благодаря ти за предложението! :) аз имам работещо малко компресорче, но тук ме мъчи факта, че този е в процес на довършителни работи и ми се ще да го пусна в движение.. Живот и здраве догодина ще се занимавам с железария и ковано желязо и ми се ще да го подкарам с цел бояджийска работа.
Krasenpetkov - помощник
А някакви идеи относно каква да бъде помпата? циркулационните помпи, които намерих са доста големи.. и не съм сигурен дали има смисъл от помпа 750вата.. или?
DundyTheCroc - майстор
За пръскане не е ли необходимо и следното чудо?
http://dikarconsult.com/%D0%BF%D0%BD%D0 ... 22-12.html
  • 1
  • 2

Тема "Ремонт на компресор за въздух" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: