Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
Добре, алуминия отпада. Искам нещо качествено и лекичко. Той човека сега има 1 електрожен, ама тежи 20кила. Давайте мнения, че утре ще купувам.
agj - майстор
dimovip написа:
Добре, алуминия отпада. Искам нещо качествено и лекичко. Той човека сега има 1 електрожен, ама тежи 20кила. Давайте мнения, че утре ще купувам.
Бюджет?
koveslav - майстор
DMN написа:
За, който му е интересно, ще съблека моя, който взех миналото лято - ММА200L(хасковско-китайски).
Прикачен файл:
01.jpg
Тук аз съм махнал плочката за да видя какви са транзисторите - 12бр - 23N50E и 12бр. двойни диоди D92-02:
Прикачен файл:
03.jpg
това е от другата страна:
Прикачен файл:
04.jpg
а това е осцилограма на напрежението преди да бъде изправено от диодите:
Прикачен файл:
05.jpg
И сега да кажа, че не съм никакъв заварчик и не мога да дам мнение как работи спрямо други апарати. Заварям за себе си и съм доволен засега. Дават го за 200А, аз измерих макс.ток с амперклещи с електрод 4мм - 180А, което мисля, че е добре предвид произхода. Реално на мен с повече от 120А не ми се налага да заварям, така че не го мъча да краен предел, а и рядко ми се налага да правя заварки.
И определено е добре за много неща да се види какво има под капака(не само за електрожен, а за много други неща), за съжаление обикновено това става, когато вече си го купил, щото като видиш какво има вътре, може и да не го вземеш, ако знае човек какво да гледа де :partyman: .
И искаш да кажеш че това е китаеца от 250лв,чийто начин на работа обсъждахме тук преди време.......
koveslav - майстор
dimovip написа:
В случая с твоите изисквания,настоящи или бъдещи или АИГ или големия 200А китаец на Драгозов.И при двата варианта за напред можеш да си осигуриш тунинг на машината.Докато иначе само за електрожен възможностите са много.Но подарък,подарък-ако човека разбира от заваряване най-добрия вариант е да пипне и да пробва.Веднага ще усети разликите на различните машини.Само на приказки,трудно се отсяват нещата.
fore - майстор
gogo7777 написа:
За Алумин ти трябва пулсово заваряване.
Трябва му АС апарат т.е. променлив ток....с повече врътки по панела :-D
И моите са 470 микро, но са 6 бр. Супер филтрация на входа.
Твоя е по-убав.....правен е в Тибет.... :lol:
Е то аз му казах за Алумина какво се иска подробно и точно :)

----------

Моя има елементи в излишък, може даже да даде и на вашите да имат и те поне малко. :wink: Правен е на кораб в Е-гейско море от заблуден Китайски кораб, при мъртво вълнение. :prayer: Тогава ставали най добрите спойки вълна с настолната им машина на кораба и за това са чакали точно това вълнение за операцията.
Ама като няма токова кинти за вашата качествена техника, се примирявам с корабният Мосфет от Е-гейско. :? :|

Мосфет действително за мене технологично изисква повече компоненти, което като краен резултат прави тази технология доста надеждна и стабилна. Може и да са по тежки машините реализирани по тази технология, но пък работят добре. Особено ако не е спестено нещо в схемата.
Схемата работи с големи токове и когато е реализирана с повече пулсови трафове и транзистори, а от там и радиатори ми вдъхва повече респект. Може и да е само визуално това усещане, но ........

Аз лично бих купил пак Мосфет, ако трябваше да вземам сега и отново, независимо от 2,5- 3те кила в повече.
pansim - майстор
dimovip написа:
Лека, качествена и надеждна машина с перфектна работа с ВСИЧКИ видове електроди се нарича ФРОНИУС ТРАНСПОКЕТ1500
Ако не те притеснява цената - това е!
fore - майстор
В Е-маг е на 2 бимберици че и 301. Добре е ! :wink:
agj - майстор
pansim написа:
dimovip написа:
Лека, качествена и надеждна машина с перфектна работа с ВСИЧКИ видове електроди се нарича ФРОНИУС ТРАНСПОКЕТ1500
Ако не те притеснява цената - това е!
:-D Ако подобна цена не го притеснява то за тия пари щяхме да му предложим AC/DC от Драгозов !А пък и проблема с алуминия ще е решен!
agj - майстор
fore написа:
gogo7777 написа:
За Алумин ти трябва пулсово заваряване.
Трябва му АС апарат т.е. променлив ток....с повече врътки по панела :-D
И моите са 470 микро, но са 6 бр. Супер филтрация на входа.
Твоя е по-убав.....правен е в Тибет.... :lol:
Е то аз му казах за Алумина какво се иска подробно и точно :)
Форка ,що не заемеш да се занимаваш там с твоите инженерни науки,а пък заваряването да си го оставиш като любителска дейност, и да си заваряваш асмалъци, а пък акълите ги остави на други да ги дават!
Нищо лично ,просто приятелски съвет! :partyman:
pansim - майстор
agj написа:
Ако подобна цена не го притеснява то за тия пари щяхме да му предложим AC/DC от Драгозов !А пък и проблема с алуминия ще е решен!
Как се вмества в понятието "ЛЕКА" една машина AC/DC :lol: :lol: :lol:
И не си ми отговорил още на въпросите - за функциите които за теб били най-важни пък предлагаш машина БЕЗ такива
Последна промяна от pansim_old на ср апр 06, 2016 12:41 pm, променено общо 1 път.

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: