Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Celeborn - специалист
Здравейте,

В двуфамилна къща имам домофон TESLA, може би на 20 години. Монтиран е на входната врата към улицата, следва 30 метра тръба под земята до къщата, оттам по фасадата още 30 до ел. табло (където е трансформатора) и оттам до 6 слушалки по апаратаментите (общо 4 + 2 мазета). От домофонът се контролираше отварянето на входната врата с ел. брава + включване на дворното осветление.
Така се случи, че мин. година я къртица, я плъх, я нещо друго прекъсна част от кабелите под земята. Бравата спря да работи, слушалката пръщи и т.н. Изгубих много време в пренареждане на кабели и опити да потръгне, но уви. Проблемът е, че за тези 20 години много неща се промениха и вече не желателно да се копае, за да се теглят наново. Тъй като на домофонът му е дошло времето и чисто физически за смяна се замислих какви са ми вариантите за безжично устройство.

При вратата има ток (той поне идва от друго място), кабелът на дворното осветление също е непокътнат. Оттам до къщата са 30 метра пряка видимост.

Някой знае ли готови системи или пък модули за жични домофони, с които да свърша това нещо. Реално само връзката между вратата и къщата трябва да е безжична, за другото в идеалния вариант ще ползвам съществуващото окабеляване.

Дали пък да не си реша генерално проблема с GSM система?
VLADO66 - майстор
Ако имаш два читави проводника може да сложиш домофон като този http://www.balkanbit.com/content/46

Тема "Безжичен домофон?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: