Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
moimoimoi - майстор
колкото по мощен толкова по добре- обикновенно е 600-700 вата което е само за компютър+телевизор

а колега с това ниско напрежение да кажеш горят ли ти крушките с нажежаема жичка
jeri85 - помощник
Ами дати кажа имаше един период преди един месец ми изгорияха 4 бр за 1-2 дни..
Милен - майстор
Това с горенето на крушките е смешно. На лампа с нажежаема жичка като и намалиш напрежението свети по малко а живота и се увеличава драстично. Вържи за проба две лампи последователно на 220V реално на лампа да има по 110V и ще се пенсионираш с тях :lol: На тия лампи им пречи по-голямото напрежение, а не по ниското.

Тия 160-200V са под всякакъв стандарт. Първо намери накой да ти огледа връзките по твоите табла и ако всичко е нормално и няма нагорели такива си търси правата при болната глава - енергодоставчика. Слагането на UPC ще реши може би проблема с компа но ако ти замине хладилник, фризер или пералня какво правим. Така че търси си правата, щом си плащаш те са длъжни да ти доставят напрежение което е 230V ±10% по стандарт. Подай жалба, ако в закония срок за отговор не вземат мерки тръгвай да на война с тях :mod: викни няколко национални телевизии с по-пиперливи предавания, жалба до комисията за защита на потребителите, до ДКЕВР, до централното управление на вашето енерго и т.н. не вярвам местния енергофеодал да издържи на напора и ще предпочете да си реши проблема отколкото да му истине стола :lol:
jeri85 - помощник
КОЛЕГА как си претставиящ и един ден с хлабави връзки по разклонителните котии аз се отоплявам на ток и досега ако имаше хлабави връзки щях да съм на първа страница в някои вестник а относно твоита идея за натиск на енергото. сам надали ще постигна ефект ния поросто не сме задружни няма ского да подема иниацитива ... тази сутрин измерих напрежението и то показва 185в.

Прикачен файл

P1000391_resize.JPG
P1000391_resize.JPG (141.41 KиБ) Видяна 5733 пъти
Милен - майстор
Ами щон те устройва това напрежение ползвай си го със здраве. Когато си заминат няколко по скъпи уреда и решиш че ти е писнало знаеш какво да направиш. А ако това с уредите не се е случило досега и си работи всичко перфектно на 180V почвам да се съмнявам и в мултицета ти да ли мери точно. Мерил ли си го със стрелкови уред.
alsted - майстор
Милен ти го е казал достатъчно красноречиво: ако напрежението при електромера пада до тези стойности, отивай в енергото, пиши жалба, искай входящ номер, интересувай се в какъв срок обещават да ти отговорят, кажи им, че вече имаш изгорял хладилник, перална, решен си да си търсиш правата и като начало само се чудиш с коя медия да ги запознаеш... Бори се! Не чакай никого - "на вълка му е дебел врата щото сам си вършел работата".

Липсата на единство при нас българите ни е съществен проблем, затова и си заслужаваме мизерията, но това е друга тема. Въпреки това, не бива да се отказваме да се спасяваме и по единично :wink: Аз лично се боря за правата си "до дупка" :fluch:
plamen6100 - специалист
Съди енергоразпределителното дружество без да се замисляш, при такова напрежение в мрежата те нямат никакъв шанс да спечелят, само протокол ти трябва - U= +- 5%
jeri85 - помощник
Момчета благодаряви много ..... още утре ще отида до енергото сега пак го измерих и показа 176волта
joro1968 - специалист
Здравейте. Нормално ли е напрежението да е в тези граници за минута две- 220, 230, 235, 240 волта и да изгори монитора и др.? Навсякъде в контактите е така
FM STEREO - специалист
Нормално е,то се мени в определени граници според натоварването,ако си близко до трафопоста за това скача до 240V. Монитора би трябвало да има стабилизатори на напрежението които да го държат под определени граници. Може да монтираш и външен такъв,да захраниш един удължител през него и да включиш монитора и компа. Премери през нощта или рано сутрин,когато мрежата не натоварена да видиш колко е!

Тема "Проблем с ниско напрежение..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: