• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 10
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Tehanox - помощник
jordanvass написа:
Развий вторичната и сложи изолация между нея и първичната, да не стане някой сакатлък.
Съгласен,само да намеря нещо подходящо, ъъъ изолирбанд :-D
moimoimoi написа:
а колко е дебел нагревателя
хмм ти май беше с математическите способности :shock: ама не трябва ли да имаш като величина и температурата на парчето ми кантал?

С 6 навивки зачервява много добре 6см 0,8mm -вия кантал
DundyTheCroc - майстор
Изолирбанд за изолиране между намотките не е добра идея, нямаше ли оригинално омаслена хартия?
Tehanox - помощник
DundyTheCroc написа:
Изолирбанд за изолиране между намотките не е добра идея, нямаше ли оригинално омаслена хартия?
претърпя разпад... :rolleyes: зная че не е добра идеята...
moimoimoi - майстор
купи си електротехнически картон за да разделиш първичната от вторичната
отделно не се ползва проводник с винилитова изолация а лакиран проводник.
естествено той е твърд и трудно ще го навиеш.

незнам дали не е по добра идея да си вземея гол проводник без изолация и да го вкараш в лако-тръба и така да го навиеш на трансформатора
kolev_k - специалист
lov написа:
Трафа от микровълнова е проектиран за кратковременна работа а в случая той ще рисува с часове.
Трафа от микровълнова е около 700-800W,и може да работи доста продължително в печката(и без паузи).На човека му трябват не повече от 50W.Така че недей да плюваш глупости!
Последна промяна от kolev_k на пет апр 08, 2016 10:43 pm, променено общо 1 път.
hidrazin - майстор
kolev_k написа:
Така че недей да плюваш глупости!
Доколкото виждам плюващия и неразбиращия си само ти.
Трафа от микровълнова си грее порядъчно и без никакъв товар.
Просто е проектиран за работа в повторно-кратковременен режим.
И в мировълновата не работи постоянно - може да се убедиш като и шибнеш едни амперклещи.
Ама то и на слух се разбира, стига да знаеш какво да слушаш де...
:partyman:
kolev_k - специалист
hidrazin написа:
kolev_k написа:
Така че недей да плюваш глупости!
Доколкото виждам плюващия и неразбиращия си само ти.
Трафа от микровълнова си грее порядъчно и без никакъв товар.
Просто е проектиран за работа в повторно-кратковременен режим.
И в мировълновата не работи постоянно - може да се убедиш като и шибнеш едни амперклещи.
Ама то и на слух се разбира, стига да знаеш какво да слушаш де...
:partyman:
Много добре знам какво да да слушам.Дори съм си сложил индикация кога работи трафа на печката.
jordanvass - майстор
kolev_k написа:
Трафа от микровълнова е около 700-800W,и може да работи доста продължително в печката(и без паузи).На човека му трябват не повече от 50W.Така че недей да плюваш глупости!
Ти въобще такъв трансформатор пускал ли си извън фурната, да видиш как се държи, да премериш колко харчи, или говориш само наизуст? Ето ти малко данни от моя, забележи - на ПРАЗЕН ход, без дори да има навита вторична:
Ток на празен ход на първичната - 3,6 Ампера
Потребявана активна мощност на празен ход - 80 Вата.
Всичките тия 80 вата стават на топло. За десетина минути работа без вентилация почва да пари. И това само на празен ход. А ако го натовариш и с още 20-30 вата за пирографа, за час работа ще се опече.
hidrazin - майстор
И какво ти казва индикацията? Я вземи откачи магнетрона и измери токът на празен ход на трафа.
После пак ще говорим... евентуално. :-D
DundyTheCroc - майстор
Аз по руските форуми пирограф от траф на микровълнова не съм виждал, а както знаем рашките винаги са били богове да направят от нищо нещо, значи просто не става. Пробвал съм да правя пирограф и от траф на китайски UPS, същата работа, голям ток на празен ход и за 10 минути се напича без товар.
Та за пирографа на колегата, с този проводник 6мм2 ви гарантирам, че ако не го мъчи с някакви дебели накрайници при високо напрежение дори след няколко часа работа трафа ще е леко топъл. При мен с 4мм2 вторична реално е студен, загрява само потенциометъра на първичната. Да слага една изолация между първична и вторична и да си работи.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 10

Тема "Трансформатор за Пирограф : Помогнете" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: