Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
Чаро - Акълия
пробвах системата с конвектор перфектна е!!! :-D
южна стая 20м2 -гредореди от горе и от долу без грам изолация

обаче нали съм си идиот -мислех да го автоматизирам напълно!
ма не съм видял ---то пишело 80W на автотрансформатора .... и изпуши... нищо има го като резервна част...
Последна промяна от Чаро на пон мар 28, 2011 9:43 pm, променено общо 1 път.
denuchi - специалист
аз от близо 2 год. използвам вентил. конвектори и съм много доволен, топла вода духа топло студена вода студено. всичко това идва от едни мини чилърче. GENERAL.
Чаро - Акълия
я кажи нещо за тва мини чилърче :roll: доколкото разбирам с него се топлиш, че ми е мн интересно... дай линк или некви данни.. колко КОП има? колко кв? колко лапа? къв дебит вода на час? колко пари е? работи ли при -15 гардуса?..........щтото аз също проучвам и събирам оферти за термопомпа въздух-вода.... а за охлаждането си държа директно от сондажа, разхода е само за помпата и вентилатора
denuchi - специалист
моят е малко самоделка. едно външно тяло. два пластинчати топлообменника и така. единият топла, студена вода според режима и един за топлата вода за бойлера. от мрежата харча 11-12 ампера чилър две помпи, конвектори и малко електроника. захранвам 4 конвектора на обща мощност 10кв. на охлаждане и около 13-14 кв. на отпление. утре ще ти предоставя цени и информация за КЛИВЕТ И ДАЙКИН
Чаро - Акълия
дааа ще ми е от полза... лесно ли напасва системата ?? мене също ми се върти в главата да си сглоба ама хич не съм в час с тия работи... аз много се бях запалил за вода-вода ама е мн. по- неангажиращо въздух-вода!! иначе си направих и водно подово, и трябва да мисля за топлоизточника.
Като гледам нивото на обслужване на българските фирми (чакам кухня вече незнам си кой ден) а на запитване за цена на термопомпи от 8 фирми имам един отговор!!!! ще е най-добре да "вляза в схемата" и да си напрявя и подъжам сам системата. Щ е ми е много полезно да споделиш опит (и не само на мен) :)
denuchi - специалист
а ако го направиш вода-вода ти гарантирам перфектна работа и при -30гр. на еднин познат го направихме много е доволен. водата от сондажа е почти постоянна което е наи доброто. работата на машината почти не се влияе от външната температура..
Чаро - Акълия
да де ама за около 15 кв са ми нужни около 1,5 -2 куб/м вода на час ако не се лъжа, а не съм съгурен в сондажа -23 метра , водата е на около 15м не съм му мерил дебита ... кво беше 72 часа нонстоп :? струва ми се мн по-сложно за направи сам
denuchi - специалист
чак толков сложно не бих казал. важното е да има достатъчно вода винаги. малко е по сложничко регулирането на дебита вода през топлообменника но не и невъзможно.. а сега как да прикача информацията оказа се че е около 20 мб. това което е по интересното. компютрите неса ми силната страна.
denuchi - специалист
дайте съвет как да предоставя тези 10-12мб.

Тема "Вентилаторен конвектор?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: