Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
Avas_co - майстор
swissmad написа:
fore написа:
. Щял да заварява канала на Шаибата на въжетата, защото канала бил изяден.

Вие как мислите за въпросната заварка ? :mrgreen:

:prayer:

Правилно са ти казали техниците.Въпросната шайба е от чугун и струва около 400 лева.
Шайбата най-вероятно струва две по 400 лева, ако правилно съм го разбрал Форката.
М/у другото има начини за опресняване на каналите на шайба, но за мен това са извращения родени от недоимъка на хората, в такива случай се подменят на куп шайби и въжета.
Форка питай...
swissmad - специалист
На нашия асансьор я сменяхме скоро.Струваше 410 лева-аз я платих на фирмата подържаща асансьора която пък я поръча от някаква фирма корто ги изработва.Вероятно има и други модели с по-скъпа шайба но ние платихме толкова.
fore - майстор
Точно 400 лева е. Но тоя Идиот хем ще ни ги вземе като за нова, хем ще я наварявал за да му излезе без пари. Мошеник. Сменихме патроните на шахтата и ще се прави събрание, след като новите техници ми пратят по мейла оферта за ремонта. Понеже и феродо -спирачката е износена и другата -инерционната мисля е пипана и разпломбирана и лагерите на мотора са за смяна.
Тоя сегашният е замазвал положението и ни вземаше като за нормални ремонти, а асансьора не работеше нормално никога. Все спира и блокира, че и веднъж падна с една съседка от 2рият етаж. Жив мошеник.

Аз асансьори не правя ! :prayer:
Avas_co - майстор
Форка, пак избухваш без да си наясно.
За съжаление в София има много измамници и няма как да си сигурен, че новите са читави.
На това, което ще питам по-добре ми отговаряй на лични.
На колко етажа ви е сградата? На осем ?
Че аз разбрах, че не сте с един хаспел и ...
Ако сте на осем спирки, да, да кажем, че 400 лева ти е шайбата, но тая шайба се избива и набива на преса( има и друг начин, но...).
А бе, я питай на лични.
Valyo68 - специалист
Направих моят избор в петък и събота вече заварявах! Инверторчето е Argo ARC 140, с 4 години гаранция и подарък соларна маска от Драгозов. Много съм доволен от инвертора и маската. Имах електроди, стари Вежен 2.5 и 3.25 и веднага ги хвърлих в боя. С 2.5 работих на вилата по асмалъка 60-75А. Оградата на баща ми опатках с 3.25 90-110А . То било голям кеф да се работи с това зверче, така си го кръстих, а как само съска. Пернишката саксия излиза в пенсия! =D> Драгозов, Благодаря за отношението и бързата доставка! Шлема е отличен, трябваше ми малко време да схвана кое копче за какво е и повече време да свикна с него на главата, но нали съм си моторист справих се! :supz: Да са ми честити и вярно да служат! :partyman:
Сега един въпрос колеги: Намерих на вилата, електроди розови на цвят с надпис на електрода: FOX CEL Mo 7010-A 1. Нямат кутия, като гледам телта може би са 3.2 но с по тънка обмазка, та въпросът ми е: какви са и какво мога да заварявам с тях и на какъв ампераж?
Предполагам са останали от времето, когато дядото работеше в газ строй монтаж, предполагам че са заварявали тръби но какви не знам?
fore - майстор
Брей този Драгозов само колко щедър, няма конкуренция в бранша ! :prayer:
swissmad - специалист
Така е .Драгозов одавна прави подаръци на колеги от форума както и АиГ.Преди няколко години купувах телоподаващо от Драгозов и имаше подарък-отделно цената беше друга, а наскоро ползвах (за първи път) и АиГ и там не останах без подарък .Така ,че в това отношение колегите са точни. :-D
pansim - майстор
Valyo68 написа:
Сега един въпрос колеги: Намерих на вилата, електроди розови на цвят с надпис на електрода: FOX CEL Mo 7010-A 1. Нямат кутия, като гледам телта може би са 3.2 но с по тънка обмазка, та въпросът ми е: какви са и какво мога да заварявам с тях и на какъв ампераж?
Целулозни са ти електродите и вярно са за корен на тръби. Е, не само за това...
С този инвертор, няма да може да работиш с целулозни електроди. Подари ги на някой.
Valyo68 - специалист
Драгозов, не ми е правил подарък, не съм и искал! Единствено което исках е като се обадих в петък 14 часа, дали е възможно да е при мен събота в 9 сутринта, защото ми трябваше неотложно! Имах двоумене дали да е АРК200, но реших, че по малкия ми е напълно достатъчен за нуждите на този етап! Електрожена си е на промоция /Promo Argo ARC 140 с 4 години гаранция с подарък соларна маска/
просто написах от кого е взет, нали трябва да благодаря на човека? По каква причина не стават за заваряване тези целулозни електроди с моя инвертор? Доколкото разбрах от ПДФ а по горе, за заваряване на едната полярност, при корен на другата!

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: