Нека намерим най-тънките цени.
koveslav - майстор
ZEDYCUS написа:
Бързо се купуват, преди 2 месеца изтървах една от Пазарджик, тая дето я взех се обадих вечерта в 21,30, а до сутринта до 7,30му бяха звъняли още трима. .:cool: Мислех като си свърша работата да я продам, но такъв го теглих заради нея при взимането, (тогава се скапа генератора на колата и съм карал 14-16 км на тъмно) че ще си я пазя да ми напомня да не върша глупости друг път. :-D

Не са глупости,от опит го казвам!А ако не я беше взел и "бръмбара" те заяде отвътре?! Аз също от Стара Загора си взех телоподаващото с което съм сега.Видях обявата сутринта в 9ч.,а тъкмо предната вечер си разхвърлях колата за ангренаж.В 11ч с един приятел с неговата кола вече бяхме там.Ако бях изтървал офертата още щеше да ме е яд,не съм виждал втора подобна оферта от тогава.
stan73 - майстор
ZEDYCUS написа:
Приличат на словенските Алтрад, преди 3 седмици взех една 145л за 250 лв от едно Старозагорско село. :partyman:
Остава да определя пропорциите за бетона, че не съм ползвал такова чудо.
Пропорциите за бетон са: 3 части чакъл, 2 части пясък и 1 част цимент. (частите са обемни, примерно измерено с кофи, но машината ти 6 кофи материал няма да може да върти, така, че тази доза за едно "бъркало" трябва да я намалиш наполовина)
Последна промяна от stan73 на пет апр 08, 2016 2:49 pm, променено общо 1 път.
stan73 - майстор
nikolson написа:
Замина бъркачката. Ванка, Алтрад, Лимекс и Bell са собственост на Алтрад. Лимекс са хърватска марка, Белл са на Запад, Алтрад е немската компания-майка. Тая в обявата беше много запазена.
А с марката LIV какви са ? Моята е такава, купих я преди доста време от Практикер. По спомени също беше словенска...
nikolson - майстор
Кратка и прегледна табличка за бетонЯ, според предназначението.
...........................................
Прикачен файл:
бетон рецепта.jpg
бетон рецепта.jpg (52.21 KиБ) Видяна 1416 пъти
koveslav - майстор
stan73 написа:
ZEDYCUS написа:
Приличат на словенските Алтрад, преди 3 седмици взех една 145л за 250 лв от едно Старозагорско село. :partyman:
Остава да определя пропорциите за бетона, че не съм ползвал такова чудо.
Пропорциите за бетон са: 3 части чакъл, 2 части пясък и 1 част цимент. (частите са обемни, примерно измерено с кофи, но машината ти 6 кофи материал няма да може да върти, така, че тази доза за едно "бъркало" трябва да я намалиш наполовина)
И аз съм със 145л и разбърква точно 60л бетон наведнъж.От там нататък трябва да я поизправиш за по-големи количества и разбъркването се влошава.
ZEDYCUS - майстор
Мерси за отговорите. :partyman:
nikolson - майстор
Някой беше показвал скован улук, който се поставяше за изсипване.
koveslav - майстор
Аз правих такъв улук,за удобно изсипване в кофи.Наливах колони и не ме устройваше изсипването в голям съд,а после ново пресипване.Иначе ръчната количка се събира перфектна под машината.Не мога обаче да си открия снимките...
lov - майстор
Имам я същата като външен вид поне но литража е същия. Купувах я на времето от Баумакса на някаква промоция. Не съм сигурен в модела защото тези работи никога не са ме интересували и я купих защото ми трябва. Отлях кубици бетон и замазки по къщата. Та относно улея за бетон според мен няма смисъл. Хвърля си доста на широко при изпразване и си е разправия да се догоди такъв улей. Ако се носи бетона слагам направо количка и сипвам в нея. А ако мястото позволява направо на земята за растилане директно а зареждам с кофите.
п.п. направил съм още няколко каналчета с флекса на фиксатора за да може да се застопорява в други позиции. При различно пълнене или гъстота е по удобно от колкото да я държиш на ръка.
koveslav - майстор
ZEDYCUS написа:
Мерси за отговорите. :partyman:
Голяма хитрина на тази мащина е обтяганено на ремъка.Разхлабваш болтовете с които е закрепен редуктора към рамата, натискаш цялата кутия надолу и ги стягаш.Няма нужда от никакви разглобявания и ако се случи да просвири ремъка насред работата,не те бави по никакъв начин.

Тема "Добри попадения в OLX - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: