Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
preslav - майстор
Идеята ми е да светва алеята когато минава нещо пред входната врата, а иначе когато не живея ще се изключва директно от захранването[/quote]
Ако правилно съм те разбрал идеята ти е не на теб да ти е светло, а да плашиш крадците с това, че някаква лампичка ще светне. Много бързо ще те проучат и ще разберат, че ако лампите не светват значи няма никой в къщи (някой е изключил директно захранването). Ще ти предложа по-ефикасен метод, нека ПИР датчика ти да задейства касетофон със записано злобно куче или стрелба от автомат, в тъмното дали някой ще посмее да припари!
rado_ev - специалист
По този целия кабел от вилата до мястото на датчика идва фаза и нула. С тях ще захраниш датчика там където е отбелязано фаза и нула. Трябва да ти остава един кабел с две жила който тръгва към лампите и един свободен проводник от датчика.
Едното жило на кабела към лампите ще свържеш с третия проводник от датчика. по него ще тръгне фаза към лампите.
Второто жило от този кабел, това което трябва да е нула за лампите, ще свържеш към нулата на кабела от вилата.
При правилно свързване и настройване на датчика, лампите ще светнат.
Преди това трябва да си намерил подходящо място на датчика и в същия момент всички кабели да стигат до това място. :)
lubomv - помощник
preslav написа:
Идеята ми е да светва алеята когато минава нещо пред входната врата, а иначе когато не живея ще се изключва директно от захранването
Ако правилно съм те разбрал идеята ти е не на теб да ти е светло, а да плашиш крадците с това, че някаква лампичка ще светне. Много бързо ще те проучат и ще разберат, че ако лампите не светват значи няма никой в къщи (някой е изключил директно захранването). Ще ти предложа по-ефикасен метод, нека ПИР датчика ти да задейства касетофон със записано злобно куче или стрелба от автомат, в тъмното дали някой ще посмее да припари![/quote]
Такава ми бе идеята, но не за крадци, а само когато се прибирам, че си светя с телефона като вървя докато стигна прожекторите. По принцип като съм там двора /но без алеята/ е осветен. Замислих се вчера и наистина си прав.
Слагам датчик който да включва захранването и да свети цяла нощ.
Имам да черпя :prayer:
preslav - майстор
lubomv написа:
preslav написа:
Идеята ми е да светва алеята когато минава нещо пред входната врата, а иначе когато не живея ще се изключва директно от захранването
Ако правилно съм те разбрал идеята ти е не на теб да ти е светло, а да плашиш крадците с това, че някаква лампичка ще светне. Много бързо ще те проучат и ще разберат, че ако лампите не светват значи няма никой в къщи (някой е изключил директно захранването). Ще ти предложа по-ефикасен метод, нека ПИР датчика ти да задейства касетофон със записано злобно куче или стрелба от автомат, в тъмното дали някой ще посмее да припари!
Такава ми бе идеята, но не за крадци, а само когато се прибирам, че си светя с телефона като вървя докато стигна прожекторите. По принцип като съм там двора /но без алеята/ е осветен. Замислих се вчера и наистина си прав.
Имам да черпя :prayer:[/quote]
Дано съм бил полезен!
lubomv - помощник
preslav написа:
lubomv написа:
preslav написа:
Дано съм бил полезен![/quote]
Благодаря ти
preslav - майстор
lubomv написа:
preslav написа:
lubomv написа:
Дано съм бил полезен!
Благодаря ти[/quote]
Язък, пак се разминах с почерпката хахаха!
radius - майстор
Баси, нарочно ли се полуцитирате, измъчих се да чета. Има и бутон за отговор без цитат.
preslav - майстор
radius написа:
Баси, нарочно ли се полуцитирате, измъчих се да чета. Има и бутон за отговор без цитат.
Защо се нервиш, цитирам те в отговора си защото е насочен към теб, а който иска да чете само написаното по темата може да чете отговорите без цитатите. Аз лично бих казал "баси" на онези, които още в началото не са писали нищо по въпроса, а са намерили махна на дамата, че се обърнала към тях със "здравейте момичета". Бих казал "баси" и на твоя пост, но няма да го направя по ред съображения, сам се замисли до колко си бил полезен с изказването си!
За мен темата е приключила, имаше питане, получиха се няколко смислени отговора, човекът си е направил изводите и от тук нататък всичко е разтягане на локум и мерене на пишки.
Със здраве!
radius - майстор
Има неписани ПРАВИЛА на форумното общуване и едно от тях е като отговаряш на последното мнение да не го цитираш, просто си върви диалога. Ама щом те кефи темата да е тлъста и пълна с повторения,не мога да те спра.
Пишките не разбрах защо намесваш... Пък така хубаво си пишехме на лични.

Тема "Свързване на лампи с датчик за движение. Помощ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: