Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
dobcho_vn - специалист
Здравейте, на мой приятел се случи следната случка.
Живее в апартамент ново строителство построен от фирма утвърдена в бранша и всичко наистина е качествено, колкото и невероятно да звучи.Обаче из оня ден решил да мине на LED осветление и сменил всичко с V-tac от всякакъв калибър, нали според зависи каква е била заменяемата крушка, и ДТЗ-то мине се не мине време, спорадично без някаква закономерност между изключванията, сработва.Вярно случвало се е досега 2-3 пъти, но си е неприятно.Осветлението е на два самостоятелни кръга с ДТЗ. Попрегледах всичко, за което се сетих и не открих нередности.
Почвам да си мисля, понеже нали има разни електроники в тях, да не би да трябва да сменя ДТЗ-то с такова за импулсни захранвания?
Junak - майстор
Не виждам причина осветлението да е на ДТЗ. Отдели кръга преди ДТЗ-то.
krasi92 - майстор
Аз също не виждам смисъл в битово помещение да се ползва ДТЗ за осветление но при положение че е монтирана значи проектанта е имал нещо в предвид.Сподели ако обичаш какви защити точно използваш.
VLADO66 - майстор
ДТЗ- да не е на любимата ми фирма Елмарк?
FM STEREO - специалист
Вероятно електрониката в крушките лъже ДТЗ-то или пък някоя крушка е дефектна,може и някоя фасунга да прави проблема.
shadow__01 - майстор
Не е от лампите. Те нямат метални корпуси и няма от къде да дадат отечка. И преди съм виждал точно такъв проблем само че не на лампи, а на контакти. След смяна на ДТЗ със такава на Щайдер проблема изчезна. Най-добре махнете всичките ДТЗ в цялото табло. Излишни са. Зануляването е в пъти по-сигурен начин за предпазване от отечки по метални корпуси.
dobcho_vn - специалист
Не знам защо го сложи ли, вероятно заради телата в банята.
ДТЗ-то е на ABB, уж стабилна марка, но знае ли човек, може и да е дефектна бройка.То и всичко е на ABB де, ама другите предпазители и ДТЗ-та няма ядове.
Виж това да го пратя в историята не бях се сетил.Утре ще намина моя човек и ще го направя и ще докладвам.
Иначе все си мисля, че е от тия лампи и по-точно електрониката им.В къщи съм с тях 3-та година и няма ядове, ама нямам и ДТЗ :-D
hidrazin - майстор
shadow__01 написа:
Най-добре махнете всичките ДТЗ в цялото табло. Излишни са. Зануляването е в пъти по-сигурен начин за предпазване от отечки по метални корпуси.
Ай стига тъпотии бре. По-голямо не можа ли да го из...реш???
:partyman:
darken_nz - специалист
Като умре някой човек ще се сетят.....
Защитата има ток на задействане. Какво остава, ако тока е по-малък от него ?!
Тогава някой ще отиде във вечните ловни полета.
Виждал съм не на едно място как бие ток през пръстите от плочи и други уреди.
Едното беше в индустриална сграда, контролирана от инженери. (измерване на ипмеданс, всичко) Нали има башон ? Що не пада ?!
ДТЗ-то щеше да реши проблема. Сега почнаха да слагат ДТЗ навсякъде. Сигурно го правят, щото са луди....
Новия обект е с ДТЗ навсякъде. Вървете им кажете, че са ненормални!
moimoimoi - майстор
е щом има повечко дтз-та в таблото просто размени две ако има с еднакви параметри

Тема "Проблем с крушки V-tac и ДТЗ." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: