Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Antonii - майстор
ДТЗ в съвременните инсталации са задължителни, защото тенденцията е да се премине от мрежи със заземен звезден център към такива с изолиран. Така е в повечето европейски държави.
toolegittoquit - майстор
Antonii написа:
...защото тенденцията е да се премине от мрежи със заземен звезден център към такива с изолиран
Молляя? Какво общо биха имали 2-те, ако ги приемем за чиста монета, а не бих го направил аз?
Junak - майстор
Antonii написа:
ДТЗ в съвременните инсталации са задължителни, защото тенденцията е да се премине от мрежи със заземен звезден център към такива с изолиран. Така е в повечето европейски държави.
ДТЗ-то въобще не се интересува какъв е звездният център :)
dobcho_vn - специалист
Има общо 4 - 1 бр. осветление, 2 бр. контакти, 1 бр. бойлер и контакт баня и 1 бр. за готварската печка.
Тая е 16-ка останалите са 25-ци.
Моля, да не превръщате и тая тема в бойно поле! Има къде!
toolegittoquit - майстор
Не виждам от къде лампите биха могли дори и потенциално да направят утечка. VTAC са от термо пластмаса и единственият им досег с метал от страна на корпуса е резбата им за завиване във фасунгата и контактната пъпка.
Да не би да има някой метален плафон свързан неправилно, с пооголила се жица или някой полилей?
ДТЗ да се задейства иска да има разлика, т.е директна утечка. Не виждам от къде, освен от не добре свързани осветителни тела или прекъснати кабели, които създават някъде по стените или тавана утечка. Примерно някой да е здрависал кабела с рапидка от гипсокартон.
Junak - майстор
Идеята да я смениш с такава за импулсни захранвания не е лоша.
mironcho - специалист
Каквато и ДТЗ да сложиш вероятносто а продължи да изключва остава. Изправителите на лампите създават лъжливи утечки, които тровят ДТЗ-тата и ефекта, който се е получил е очакван.
Пробвай с Schneider тип ASi или добави един предпазител (без да минава през ДТЗ) за осветлението извън мокрите помещения. Аз бих направил второто. За предпочитане е осветлението да е на повече от един кръг.
krasi92 - майстор
ДТЗ с по голям ток на сработване /100ma/ би трябвало да реши проблема
Junak - майстор
krasi92 написа:
ДТЗ с по голям ток на сработване /100ma/ би трябвало да реши проблема
И каква ще е ползата от нея :? То и сега някои сърдечно болни на 30mA дават фира. :)
moimoimoi - майстор
mironcho написа:
Изправителите на лампите създават лъжливи утечки......
утечка към какво? след като в фасунгата влизат два проводника

Тема "Проблем с крушки V-tac и ДТЗ." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: