Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
dobcho_vn - специалист
Юнаци, готово! Преправих въпросното тяло.
Значи горе, където е фабричната лустър клема се бяха измъкнали, не знайно как, повечето жички и поради теснотията, както писах, малко да се размърда и удрят корпуса и ДТЗ сработва.
Тук си признавам греха, че това го открих чак, когато домакинята реши да завърти 3-ката напреко, че да свети повече, а не при огледите....
П.П. @toolegittoquit инсталацията е с мостови, под замазка, няма гипскартон.
Junak - майстор
dobcho_vn написа:
...се бяха измъкнали, не знайно как, повечето жички и поради теснотията, както писах, малко да се размърда и удрят корпуса и ДТЗ сработва.
Мамка им, винаги така се измъкват гадините... :-D
dobcho_vn - специалист
Аз го отдавам на работа през пръсти, давай да даваме, че гоним и аз не знам какво и ей така стават нещата :mrgreen:
Christo - майстор
Преди два месеца си купих две 10W крушки V-tac. Първите и последните... Свършиха курса за месец и половина. Бяха сложени в коридори и по принцип не са светили повече от 15-20 минути в денонощие. Диодите са сложени на тъничка платка, която се охлажда от алуминиева чашка, захваната с миниатюрно болтче, завито в пластмасата. Термо проводяща паста разбира се няма. Резбата беше дала фира вероятно още при монтажа. Диодите бяха се разпоили от зор и бяха изпокапали от платката.Ще чакаме да споделиш как се държат лампите на комшията. Може пък в съседната китайска маза да са ги правили по-хубави...
moimoimoi - майстор
да не си ги сложил в някое затворено тяло без охлаждане?
lov - майстор
dobcho_vn написа:
Тъй почнах днеска от рано, че да има време за проби :-D
Разкачих кръга за осветление на двете стаи, демек спалнята и кухнята, и оставих само тоя за банята и коридора.
Поогледах пак всичкото полилей, аплици и т.н. не видях наранен проводник.
Вече на изчакване да видим сега какво мисли ДТЗ-то :partyman:
П.П. Преди минута видях и проблема!
Над бар плота има от тия висящите лампи дето са по 3-ки.Оттам, опроводяването е с ПВА-2 или нещо от тоя род, няколко жички, сега не са ги запоили качествено или са се разпоили не знам, са се отдели и явно да като се поразмърдат телата, я от течение я някой ги бутне и тия дават корпус и ДТЗ-то айде изключи.Това обяснява и спорадично изключването му.
Сега се заемам и с оправянето на проблема и връщам всичко както си е било и се надявам това да е бил проблема...
То за да не става тези номера, когато се захваща за обикновеннна лустър клема на многожичния проводник се надява и запресова едно маншонче.
Но какво да правиш цепят стотинката не на две ами на десет че да им излиза по евтино. А иначе си има и клеми които са предвидени да си захващат многожичен проводник но пък и те струват повечко. :lol:
svilenotnisovo - напреднал
Ето и моят опит с крушките на V-tac. От купени 10бр. всичките изгоряха в рамките на месец - два. Реших да ги отворя и да видя какъв е проблема. При мен имаше термо паста между платката с диодите и радиатора но проблема бяха надути кондензатори. Един 4.4мф и един 2.2мф на 400в. Понеже имам много стари зарядни от телефони отворих няколко и намерих нужните кондензатори. След смяната им крушките светят вече около 3 месеца. Единствения минус е вече лошия вид на крушките но луд не умалява.
toolegittoquit - майстор
А при мен VTAC работят вече повече от 1 година.
dobcho_vn - специалист
Аз му сложиш клемите на Ваго за тая цел и си мисля, че няма да има проблеми вече.
Иначе имаше някакви наченки на припой, ама явно са били само наченки :-D
kozl - майстор
Конрад или Щайгенберген продават крушки ВиТаг с 2 години гаранция. От няколко месеца почнах да тествам 10 броя на стълбището през стълб.автомат. Плафоните са затворени със стъклени глобуси.За сега 1 е фира.
Вчера обикалях магазините. В Метро намалили LED крушките на около 12 лв за 3 броя. Такива EDI LIGHT 10 W, 800 lumen, 3000K (без гаранция) ползвам у нас от години и то купувани за по около 9 лв. броя. И до сега няма нито една фира.
В бриколаж и там 10W LED крушки под 5 лв. броя.
Явно ВиТага ако не друго смъкна цените. Пък и в Щайнбергер са ми подменяли LED-ове на 12V - гаранционно.

Тема "Проблем с крушки V-tac и ДТЗ." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: