Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
katn - специалист
здравейте! имам климатик ''OSAKA KFR 34 JNV''. вече 6 години работи без грешка, но сега се появи един проблем-охлажда по-слабо от преди. температурата на въздуха на входа-отгоре върху вътрешното тяло е 27 градуса, а темп. на изхода на клапата е 10 гр. това нормално ли е? според мен е изтървал газ.
Най-вероятно климатика ви има нужда от презареждане(дозариждане с фреон. Зареждането може да направи само специалис като трябва предварително да знаете с какъв фреон работи вашия климатик R12 R134 или друг такъв. Типа на фреона е изписан на компресора или на фаб. табела. R12 е забранен за упатреба в BG , но се намира.
Trifun - специалист
Ам филтрите му почиствани ли са скоро ? :?
Iwell - напреднал
Trifun написа:
Ам филтрите му почиствани ли са скоро ? :?
:idea:
katn - специалист
филтрите ги чистя един път в седмицата
nebelservice - напреднал
katn написа:
здравейте! имам климатик ''OSAKA KFR 34 JNV''. вече 6 години работи без грешка, но сега се появи един проблем-охлажда по-слабо от преди. температурата на въздуха на входа-отгоре върху вътрешното тяло е 27 градуса, а темп. на изхода на клапата е 10 гр. това нормално ли е? според мен е изтървал газ.
Една профилактика сигурно ще свърши работа на тоя етап:

Разглобяване на вътрешното тяло и измиване на турбината, проверка и евентуално дозареждане на климатика.

Тема "проблем с климатик ''ОСАКА''" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: